Nejvíce osvícený barák v Česku: Má 7500 žárovek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nejvíce osvícený barák v Česku: Má 7500 žárovek!

Václav Trunec má na svém domě dva kilometry kabelu se žárovkami.
Václav Trunec má na svém domě dva kilometry kabelu se žárovkami.

CHOTOVICE – To se jen tak nevidí! Václav Trunec z Chotovic, malé vesnice u Litomyšle, má dům, který je možná nejvíce osvícený v celé republice. Vždy před Vánocemi zdobí svůj rodinný domek tisíci a tisíci žárovek již pět let. Výzdobu sundává až na Tři krále.


„Letos jsem na to dělal tři týdny. Po domě jsem natáhl dva kilometry kabelů, na nichž je sedm a půl tisíce svíček,“ říká hrdě Václav Trunec. Ze žárovek má dokonce na střeše stodoly »napsané« PF 2007. „Stálo mě to už přes 20 000 korun, kupoval jsem to ale postupně. I energie vyjde docela levně. Za celé svátky zaplatím zhruba dva tisíce korun,“ usmívá se majitel domu. A to svítí skoro nonstop! Informace o zářícím domě se rychle rozkřikla. Denně sem jezdí dvacet aut. „Jsme až z Hradce Králové, což je 50 kilometrů. Jezdíme se sem ale dívat každý rok. Ten člověk má nadání,“ říká Jana Marková.
Příští rok hodlá Václav Trunec ve velkém osvítit i celou zahradu.


Autor: (sb)
Foto pro Aha!: Ondřej Kubík

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.