Nebezpečný Václavák: Takhle hasí stánek s párky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nebezpečný Václavák: Takhle hasí stánek s párky!

Hasiči likvidují požár stánku v centru Prahy, v němž explodovala plynová láhev.
Hasiči likvidují požár stánku v centru Prahy, v němž explodovala plynová láhev. (Miroslav Kosmata)

Několikametrové plameny šlehaly v pátek večer ze stánku s občerstvením v ulici Na Příkopě v centru Prahy. Explodovala v něm propanbutanová lahev. Mladík a dívka, kteří zde prodávali, z něj vyběhli na poslední chvíli popálení. Pak už se stánek nadouval žárem a létalo z něj sklo.

„Dělám tu už 20 let. Zažil jsem tu střílečku, výbuch granátu, ale tohle ještě ne,“ řekl Aha! prodavač novin a časopisů František (44). „Ozval se zvuk, jako když bouchne pneumatika u náklaďáku. Vyběhli kluk s holkou. On byl celý očouzený. Byli vyděšení. Nemohli to uhasit. Šlehaly plameny. Stánek se najednou nafoukl a po celé ulici se z něj rozlítla skla. Byl to efekt jako z filmu,“ líčil drama František.

Skutečně šlo o život, a to všem v širokém okolí. Uvnitř stánku bylo totiž lahví s plynem více.

Prodavač je v nemocnici

Popálené prodavače záchranka odvezla na oddělení Kliniky popáleninové medicíny vinohradské nemocnice. Podle jejího mluvčího Lukáše Matýska nejsou v ohrožení života. „Pokud nedojde ke komplikacím, měl by se jejich stav zlepšovat,“ uvedl Matýsek. Muž i žena utrpěli popáleniny 1. a 2. stupně na necelých deseti procentech těla.

Škoda 2,6 milionu

Policisté vyklidili okolí v okruhu 100 metrů. Hasiči likvidovali oheň a ještě několik hodin ochlazovali lahve s plynem, aby neexplodovaly. „Personál měnil plynové láhve a jedna z nich se z dosud nezjištěných příčin vznítila,“ řekla k příčině požáru policejní mluvčí Jana Rösslerová. Výbuch poškodil také dvě poblíž stojící auta. Škoda je asi 2,6 milionu korun.



Autor:  ver,rbj

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.