VIDEO: Požár jako z apokalypsy: Škoda za 200 milionů Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

VIDEO: Požár jako z apokalypsy: Škoda za 200 milionů Kč!

Petr Šarman při zásahu...
Petr Šarman při zásahu... (Jan Čada)

Zlá hodina udeřila ve čtvrt na dvě v noci. Z budovy číslo 103 ve zlínském průmyslovém areálu, bývalém Svitu se začal valit hustý dým. „Tři lidé se ho těžce nadýchali, odvezla je záchranka,“ hlásil mluvčí hasičů Libor Netopil. Mezitím se živel řádně rozmáchl a dusil lidi. Však také stravoval uskladněnou elektroniku – ledničky, mixéry, holicí strojky, které obsahovaly rakovinotvorné zplodiny. 40 hasičských jednotek, které tvoří 160 mužů, dokázalo lokalizovat požár po 11 hodinách. Škoda je odhadnuta na neuvěřitelných 200 milionů Kč, po příčině vyšetřovatelé pátrají.

Petr Šarman (30): První pronikl do pekla!

Tváře černé od dýmu a sazí za hodiny fušky, kterou zažívají jenom hasiči. „Tak tenhle řízek mě fakt chutná,“ smál se Petr Šarman (30), zlínský profesionální hasič. Ještě před chvílí mu do zpěvu nebylo. Mezi prvními pronikl dovnitř budovy, kam se hodiny nikdo nedostal. „Všude dým, kouř, plameny, ale i voda. Zkoušeli jsme hasit, ale chvílemi jsme ztráceli orientaci. Teď vydechneme a jsme zase k dispozici,“ říkal u stolu, kde nabíral síly.

Video se připravuje ...

Eliška Dlapová (5): Museli jsme do kina!

„Paní učitelky nám řekly, ať se rychle oblečeme, že pojedeme do kina,“ popisuje Eliška Dlapová (5), kterou se spolužáky z mateřinky evakuovali do kina ve čtvrti Malenovice. „Školka je blízko Svitu, ale všechno dobře dopadlo, město si zaslouží pochvalu za organizaci,“ říká maminka Veronika.


Autor: 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.