V domě pro seniory v noci zabíjel oheň a hustý dým: Dvě ženy zemřely! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

V domě pro seniory v noci zabíjel oheň a hustý dým: Dvě ženy zemřely!

Hasiči u požáru
Hasiči u požáru (ČTK)

Oheň a hustý kouř valící se po chodbách, strach o život. To bylo včerejší probuzení Rudolfa Tice (90) v domu s pečovatelskou službou v Příboře na Novojičínsku. Budovu včera zachvátil silný požár, který dvě seniorky (†73 a †75) připravil o život.

Na tyto zážitky Tic hned tak nezapomene. Bydlí v druhém patře, kde požár vznikl. V sousedních bytech ničivý živel připravil o život dvě ženy. „Vstal jsem kolem šesté. Čichám něco podivného. Tak jsem otevřel dveře a viděl, že chodba byla plné kouře. Tak jsem je hned zavřel a naopak otevřel balkon. Pak zhaslo světlo a já jsem viděl, jak všude šlehají plameny až do nebe,“ řekl deníku Aha! důchodce, který patří mezi nejstarší obyvatele domu.

Kritickou situaci však Rudolf Tic zvládl s klidem gentlemana. „Byla tma, tak jsem jen natáhl na pyžamo pár věcí, které jsem poslepu nahmatal a sešel po požárním schodišti dolů. Tam se mě ujali hasiči a pomohli mi obout boty,“ prozradil muž, který našel dočasný azyl v podobném zařízení v Kopřivnici. „Volala mi rodina, že by si pro mě přijeli, ale já raději zůstanu s kolektivem. Nechci trhat partu,“ dodal statečný senior.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.