Ženu (61) se pokusil zabít manžel! 32 let nevěděla, kdo je. Teď se jí vrátila paměť! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ženu (61) se pokusil zabít manžel! 32 let nevěděla, kdo je. Teď se jí vrátila paměť!

Fotografie
Fotografie (internal)

Britka Susan Marshallová (61) emigrovala s manželem do Jihoafrické republiky. Když o ní sourozenci několik let neměli žádné zprávy, začali mít zlé tušení, že se jí něco stalo. Do pátrání zapojili kromě Červeného kříže a Armády spásy i televizi. Marně. Susan zmizela beze stopy a rodina se pozvolna smiřovala s tím, že je mrtvá...

A to také bylo v plánu! Zavraždit se ji v roce 1980 pokusil její manžel Sid! Záměrně naboural autem do kamionu ve snaze Susan zabít. Při havárii její tělo vyletělo z auta a on z místa nehody upláchl. Čtyřem dětem řekl, že je matka opustila. S novou ženou se přestěhoval zpět do Anglie, kde letos zemřel.

Zraněnou Britku našel na poli místní farmář, jehož syn byl naštěstí lékař. „Když jsem se probudila, nevěděla jsem nic. Ani kdo jsem,“ vzpomíná na krutý okamžik Susan. „Ta rodina se mě ujala, žila jsem na jejich farmě šestnáct let, starali se o mě a já jsem pro ně pracovala. Říkali mi Nicky.“ Z farmy nakonec odešla a dalších 16 let žila sama na ubytovně v JAR.

Před rokem se ale začaly objevovat první záblesky vzpomínek na mládí. Po několika měsících si konečně vzpomněla na své příjmení a jména sourozenců. Známá jí pomohla najít je na facebooku. Když si přečetli vzkaz, jestli nepátrají po své sestře, zalily se jim oči slzami štěstí. Po několika telefonátech Susan konečně věděla, kde je její pravý domov.

Po 32 letech se tak opět shledala se svým bratrem Colinem (39) a sestrami Dawn (58), Gail (54) a Julie (51). Jediný smutný okamžik šťastného návratu nastal, když jí sourozenci sdělili, že jejich rodiče před třemi lety zemřeli. Její děti už ale sestry vypátraly.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.