»Komanč« Lubomír Štrougal: Tak slavil 88. narozeniny! Pohyb už ho bolí, ale pořád se snaží... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Komanč« Lubomír Štrougal: Tak slavil 88. narozeniny! Pohyb už ho bolí, ale pořád se snaží...

Štrougal opouští svůj byt a míří na autobus. Oblečen je jako ze žurnálu (avšak normalizačního).
Štrougal opouští svůj byt a míří na autobus. Oblečen je jako ze žurnálu (avšak normalizačního). (Aha! - Alexandr Malachovský)

Pořádně tuhý kořínek má legendární expremiér z totalitních dob Lubomír Štrougal: právě včera slavil úctyhodné 88. narozeniny! Muž, který proslul svojí vášní pro chalupářství a sport, přitom vypadá o dobrých patnáct let mladší. Jeho tajemství? Tvrdá disciplína!

Fotoreportéři Aha! Štrougala zastihli před jeho bytem na pražském Proseku jak se o půl deváté ráno ranní rozhýbává o holích – jednu měl vycházkovou, k ní pak přibral i druhou, sportovní (tzv. trekkingovou). Image džentlmena jak z filmu pro pamětníky se ale nevzdal a vyrazil v rudé, natěsno uvázané kravatě a prďáckém baloňáku à la detektiv Columbo.


Nedá se říct, že na autobus zrovna pelášil. Chůze mu dělala problémy, každou chvíli zastavoval a vydýchával se. Tato námaha ale podle odborníků stojí za to! „Důležité je, aby senioři, dokonce i ti, pro které je chůze bolestivá a složitá, pravidelně trénovali – tedy chodili nejen po bytě, ale vyráželi i na procházky a snažili se žít normální život,“ řekl Aha! lékař Jan Kadleček. Jinak podle něj hrozí výrazné snížení pohybové schopnosti až do té míry, že si nedojdou ani na nákup! „A ani za přáteli. Stává se pak, že jsou bohužel odříznuti v bytě od okolního světa,“ dodal lékař.

Vypadá to tedy, že ač podle mnohých Štrougal nebyl vzorným politikem, je pro dnešní seniory vzorem svojí vitalitou a odhodláním. Věk je však ale nemilosrdná veličina, a tak před necelým rokem musel přesídlit ze své chaty v Jizerce do hlavního města, kde je lékařská péče přeci jen dostupnější.



Přečtěte si
janouch62
20. 11. 2012 • 18:57

..je po revoluci nenáviděl a přál jim to nejhorší.Nakonec to dopadlo tak,že se ta nenávist obrátila jiným směrem.

anezat
21. 10. 2012 • 20:33

johanka
21. 10. 2012 • 17:35

Každý slušný člověk ví, že by měl ke starým lidem projevovat úctu. Ten, kdo napsal tento hloupý článek, jakýsi vr (anonym,který ani nemá odvahu své "dílo"podepsat)asi neví, co to slušné vychování vlastně je

johanka
21. 10. 2012 • 17:33

Lituju lidi, jako je anonymní "pisálek" vr, který napsala tento stupidní článek. Pam Štrougal je člověk, kterému je 88 let a pokud by jste vy - vr, nebyl hloupý, nedělal by jste si ze starých lidí legraci a neurážel by jste je. Pokud vám bude dopřáno dožít se věku, jako pan Štrougal, tak si vzpoměňte, jak jste byl 21. 10. 2012 ubohý....

zadnice
21. 10. 2012 • 14:50

Souhlas. Zřejmě také nekradl jak modroptáci!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.