Pes? Kočka? Rybičky? Ale jděte, teď přece frčí dlouhokrcí domácí miláčkové… Mé kamarádky ŽIRAFY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pes? Kočka? Rybičky? Ale jděte, teď přece frčí dlouhokrcí domácí miláčkové… Mé kamarádky ŽIRAFY!

Odpolední siesta. Teenager si čte a žirafa otravuje...
Odpolední siesta. Teenager si čte a žirafa otravuje... (Profimedia.cz)

Pamatujete si na Pučálkovic Aminu? Domácího mazlíčka z knížky našeho dětství, o kterém si mysleli, že je pes, ale byla to žirafa?! To student Shandor Larenty (17) z Jižní Afriky hned věděl, že bude mít doma dlouhý krk navíc a že nejde o žádné psisko… Žije na farmě, na dohled od rezervace, a tak dvě takové dámy, elegantní a dlouhokrké, má rovnou za nejlepší přítelkyně!

Tenhle mladý krotitel žiraf vzkřísil tradici svého britského předka právě v jízdě na žirafě! Zkouší to zrovna na roztomilém žirafím miminku Maře (3 měsíce). Ano, Shandorův strýček Terry měl v roce 1950 velké a slavné číslo v cirkusu Chipperfield, nikdo jiný po celém světě v té době na žirafě nejezdil!

Kromě Mary ještě vlastní 18 metrů vysokou dospělou žirafu Purdie (13), kterou opustili rodiče a která je zároveň matkou Mary. „Mara a Purdie jsou pro mě nejlepší kamarádi,“ říká Shandor.

„Když přijdu domů, Purdie mě hned přiběhne pozdravit k autu,“ usmívá se chlapec. „Strčí krk až k volantu a pátrá, kde jsou nějaké laskominy.“ Obě na svoje jména velmi dobře slyší!

Žirafy jsou velmi temperamentní a jsou skvělými společníky! „Staráme se o ně velmi pečlivě. Purdie je šťastná, když může jíst ze stromu svoje oblíbené pochoutky. Mara je ještě malá, té dáváme žloutky z vajec – sní tucet vajec denně a vypije dvanáct litrů mléka,“ vysvětluje Shandor.

Teenager se nyní učí jezdit na malé žirafě. I když žirafátko na to nemá zrovna náladu a Shandor občas jankovité princezně sklouzne z hřbetu a natluče si zadek. „Ale když se to podaří, je to neuvěřitelný pocit být na hřbetě žirafy,“ řekl Shandor. „Nemůžu jí moc trápit, musíme po malých krůčcích.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.