Při placení se prohneme: Zdraží teplo, elektřinu, vejce i olej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Při placení se prohneme: Zdraží teplo, elektřinu, vejce i olej!

Čeká nás další zdražování. Kde na to máme pořád brát?
Čeká nás další zdražování. Kde na to máme pořád brát? (Profimedia.cz, ara)

Je to zase tady! Vláda má na stole návrh na zvýšení cen za energie až o 4 procenta. Měsíčně až o 250 Kč! To ale není jediný útok na naše peněženky, který nám následující měsíce přinesou. Připlatíme si také za teplo, ale i řadu základních potravin.

Podle analytiků si průměrná česká domácnost i při šetrnějším nakupování připlatí za rok například za maso víc než tři tisíce, za chléb pět set a za vejce tři sta korun. Podívejte se, co nás zřejmě brzy čeká.

Dražší i vejce

Jednu vaječnou katastrofu jsme si »užili« v únoru, druhá nás zřejmě čeká nyní. Ze stejných důvodů jako se zdražilo pečivo, budou dražší i vejce. Ta nyní koupíte průměrně za 3,50 Kč, při téměř dvacetiprocentním zdražení budou ale stát i 4,10 koruny za kus.

Rostlinný olej o 10 %

Vedle těžkého propadu světové sklizně obilí či kukuřice a dalších komodit zemědělci letos sklízejí mnohem méně olejnin. A to se samozřejmě podepíše na jejich ceně, odhad jejího nárůstu je až o deset procent. Takže kupříkladu za litr oleje Palmy Fritol, který se v supermarketech prodává za 57 Kč, nyní zaplatíme 63 Kč. O 6 Kč víc.



Autor:  vr,ex

Přečtěte si
zadnice
5. 10. 2012 • 13:25

Hlavně strany trojkolky už nikdy NEVOLIT, ani na komunální úrovni!!!

brtan5
4. 10. 2012 • 22:29

Jsme národ kecalů ,, všude ve světě se stávkuje a jenom my držíme huby a necháme se potápět mezi rozvojové země od těch hnusných zlodějůůůů ,,, do kdy si necháme lidi od těch kriminálníků kálet na hlavy ?????

gordon
4. 10. 2012 • 14:19

uvědomte si,že zatímco jedni počítají koruny, desetikoruny a stokoruny,Drábek,Šiška,Řebíček i s bratrem,Gross, Dvořák z DP,Ouzký z Bruselu,Horák z VZP, Slamečka a mnoho dalších podobných křišťálově čistých počítají ve statisících a milionech,takže jestli vejce stojí 2,- nebo 5,- Kč,nikoho z nich nemůže zajímat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.