Radoslav Brzobohatý (†79) řekl: »Ahoj, tak zejtra« A dopoledne náhle zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Radoslav Brzobohatý (†79) řekl: »Ahoj, tak zejtra« A dopoledne náhle zemřel!

Radoslav Brzobohatý (†79)
Radoslav Brzobohatý (†79) (ČTK)

Česko zažilo včera po poledni pořádný šok! Den před svými 80. narozeninami nečekaně zemřela legenda československého filmu a divadla Radoslav Brzobohatý (†79). Zabila ho náhlá cévní příhoda! „Odešel slušný člověk a má životní láska,“ řekla Aha! jeho manželka Hana Gregorová (60). Ještě v úterý přitom herec pracoval, společně s Ninou Divíškovou (76) natáčel nové díly seriálu Vyprávěj. Paradoxně mělo jít o smutné scény…

Každý se ptá, co se vlastně Brzobohatému stalo. Celé úterní odpoledne natáčel viditelně pohublý herec smutné scény pro nové díly seriálu Vyprávěj. Podle našeho zdroje ze štábu často seděl a odpočíval. Asi mu nebylo nejlépe. Odvedl ale profesionální výkon.

„Radek byl v dobré náladě, hýřil optimismem a loučil se se mnou slovy: »Ahoj, tak zejtra.« Je to moc smutné, nikdo to nečekal,“ řekla deníku Aha! šokovaná herečka Nina Divíšková alias babička Běta, do které se Brzobohatý (František Kopecký) v seriálu zamiluje.  Po natáčení odjel Brzobohatý domů do Říčan u Prahy. Včera ráno se mu ale přitížilo.

Ráno ho odvezla záchranka

„Před 9. hodinou ranní jsme byli do Říčan voláni k devětasedmdesátiletému muži pro bolesti hrudníku a břicha. Pána jsme převáželi do IKEMu. Po celou dobu transportu byl při vědomí. Předali jsme ho ve vážném stavu a v ohrožení života,“ řekla Aha! mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Právě v Institutu klinické a experimentální medicíny ale Brzobohatý před polednem zemřel. „Byla to krvácivá cévní příhoda. Operovali jsme ho, ale bohužel se nám ho nepodařilo zachránit,“ řekl přednosta Kardiocentra IKEM Jan Pirk.

„My jsme ho dopoledne s Jiřinou Bohdalovou sháněli, abychom ho pozvali na pondělní natáčení pořadu Zrcadlo tvého života. A manželka nám řekla, abychom zavolali večer, že je u lékaře,“ řekl nám režisér Zdeněk Zelenka (57). Z jeho slov je jasné, že Gregorová a spolu s ní celá rodina netušili, jak moc je to s Brzobohatým zlé.

Smrt přišla nečekaně. „Bylo to náhle,“ popsal serveru Prásk.tv Brzobohatého syn Ondřej. Žádnými vážnými zdravotními problémy prý herec v poslední době netrpěl. I bolesti páteře, kvůli kterým ještě v květnu dojížděl na obstřiky do Motola, se utlumily. Pevnému zdraví nasvědčuje i fakt, že se na pátek chystala velká oslava jeho 80. narozenin.

„Jsem z toho naprosto v šoku. Na oslavu jsem chtěl dorazit,“ řekl Aha! jeden z klíčových herců Divadla Radka Brzobohatého Petr Vágner (34). „V pondělí jsme pak měli hrát v divadle v Karlových Varech Tančírnu. Vůbec nevím, co se teď bude po jeho odchodu dít,“ dodal Vágner.

Syn Ondřej: Odešel mi nejlepší táta!

O křehkém vztahu Radoslava Brzobohatého a jeho syna Ondřeje se popsaly stohy stránek. Kolikrát spolu byli na kordy, nejvíc snad v roce 2008, když synovi herec odmítl přijít na svatbu, protože se mu nezamlouvala Ondřejova nevěsta. Vyčítali jí nedostatečné vzdělání i spekulace o její sexuální orientaci. Byli uražení, dlouho spolu nemluvili.

Vždy po čase si ale k sobě našli cestu zpátky. A zase byli největšími kamarády. Proto Ondřej včera prohlásil: „Odešel mi největší parťák, kamarád. A nejlepší táta na světě.“ Víc toho říct nedokázal. Ta událost ho zaskočila, žádnými zdravotními problémy jeho tatínek totiž netrpěl. „Tak, jako chlap, přišel, tak také jako chlap odešel,“ dodal pro Prásk.tv.

 



Přečtěte si
hillaarkaa
14. 9. 2012 • 09:11

Štiky s bartošovou vedou

teni
13. 9. 2012 • 22:38

Odešel slušný, velmi sympatický, charizmatický, krásný chlap a vynikající PAN HEREC. Moc smutním, měla jsem ho moc ráda. Pane Brzobohatý v našich srdcích jste nezemřel! Čest Vaší památce!

rejpal3
13. 9. 2012 • 18:58

Souhlas, slušný a charakterní člověk, jakých je už jen jako šafránu... Moudrý, galantní, pokorný, všestranně nadaný, velký kumštýr, který nikdy nezkazil žádnou legraci. Jsou lidé, jejichž odchodem se národ stává chudším - on byl jedním z nich...

popocatepetl
13. 9. 2012 • 13:43

Břišní aorta? To jde rychle, když pomoc nepřjde okamžitě. Upřímnou soustrast všem blízký, odešel velký Pan Herec a pevný charakter.

hillaarkaa
13. 9. 2012 • 13:31

HEREC výbornej,jako člověk pokornej,slušnej,přitažlivej

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.