Šťastný Michal Beneš (36): Našel tátu díky Aha! Policie otce hledala osm měsíců bezúspěšně, vám stačilo 24 hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Šťastný Michal Beneš (36): Našel tátu díky Aha! Policie otce hledala osm měsíců bezúspěšně, vám stačilo 24 hodin!

Teď už má Michal Beneš, když mluví o znovunalezeném otci, důvod k úsměvu.
Teď už má Michal Beneš, když mluví o znovunalezeném otci, důvod k úsměvu. (Aha! – Petr Novotný)

Táta, o kterém rodina neslyšela 10 let, je na světě. Nebylo to poprvé, co zmizel, a tak ho nehledali. Po smrti mámy ale synové chtěli vědět, co se s ním stalo. Policie Otto Beneše (61) z Prahy hledala osm měsíců – marně. Deník Aha! ho objevil za 24 hodin. Nečekané setkání otce se dvěma syny se uskutečnilo v úterý. Na jedné farmě, kam se muž ukryl před světem a hlavně před hracími automaty.

„Byl jsem šťastný, cítil jsem i vztek, měl jsem chuť mlčet a zároveň na něj nahrnout všechno, co jsme za těch deset let, co od nás beze slova odešel, s bráchou a mámou prožili. Těch emocí bylo moc a šly proti sobě,“ shrnul první okamžik setkání Michal Beneš (36). Tátu nechal hledat v lednu policií, výsledek žádný! Minulý pátek ho proto vyzval i na stránkách deníku Aha!, aby se ozval. Měl mu za zlé, když beze slova zmizel. Teď je ale rád, že táta žije a že o sobě vědí.

Když nás poznal, mlčel

Za tátou jel Michal s mladším bratrem plný obav. „Bál jsem se, v jakém stavu ho najdu. Věděl jsem, že má problémy s pitím,“ vypráví syn. Na první pohled ho nepoznal. Místo svalnatého sportovce s hladce vyholenou tváří, jak si ho pamatoval, uviděl hubeného muže s šedým culíkem a vousy.

„Pak jsem ale podle jeho pohybů i rysů ve tváři a grimas stále více viděl svého tátu,“ líčí Michal již s úsměvem. Jaká byla první reakce? „Mlčel. Museli jsme mluvit my. Byl v šoku, nepředpokládal, že ho vůbec někdy někdo najde. Chtěl nepoznán dožít na farmě mezi zvířaty, daleko od světa,“ dodává.

Nejhorší bylo říct: máma umřela

Bolelo to – říct otci, že máma, která se s ním nikdy nerozvedla, zemřela. „Netušil to. Stále na ni prý vzpomínal a hezky o ní mluvil. Byl si vědom své chyby, ale svoje problémy, za které mohly hrací automaty, nedokázal vyřešit jinak,“ vypráví Michal.

V tom okamžiku prý musel bojovat se vztekem vůči právě nalezenému otci. „Byla to nejtěžší chvíle, ale zvládli jsme to. Chtěl jsem tátu vyfotit, ale pro emoce jsem k tomu nenašel sílu,“ říká Michal, který věří, že kontakt s tátou už neztratí.

Děkuji...

„Díky. Bez informace v deníku Aha! bychom tátu zřejmě nikdy nenašli. Sám by se o to nikdy nepokusil. Navíc odešel na místo, kde bychom ho nikdy nehledali. Jsem vděčný i lidem z farmy, kteří se otce ujali a nabídli mu střechu nad hlavou,“ dodává Michal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.