Vražda právníka, táty dvou holčiček (3,5 a 5 měsíců): Střelec se spletl! Měl popravit jiného muže... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vražda právníka, táty dvou holčiček (3,5 a 5 měsíců): Střelec se spletl! Měl popravit jiného muže...

Kriminalisté ohledávají místo činu.
Kriminalisté ohledávají místo činu. (Aha! – Petr Novotný, Karel Kopáč)

Dvě malé holčičky (3,5 a 5 měsíců) a jejich zoufalá maminka ještě neosušily slzy, kterými hojily smutek, když nemilosrdný vrah zastřelil v květnu v pražských Hlubočepích jejich tátu a manžela právníka Petra K. (†44). To ještě netušily, že zemřel zřejmě omylem!

Policie muže podezřelého z vraždy dopadla. Informace včera ještě tajila. Podle zjištění Aha! však cvakla pouta na jeho zápěstí v noci na včerejšek. A vyšlo najevo tragické odhalení.

„Nešlo o náhodný útok, jak se původně spekulovalo, ale o plánovanou vraždu. Bohužel cílem měl být někdo jiný. Vrah si patrně právníka spletl s osobou, kterou měl vysledovat,“ prozradil Aha! včera zdroj, který žije nedaleko místa činu.

Kriminalisty po třech měsících pátrání nakonec přivedlo k pachateli černé BMW. „Před střelbou projíždělo kolem domu, nikdy dříve jsme ho tu neviděli,“ prozradili místní svůj postřeh již v květnu Aha!. A právě to pomohlo k dopadení.

Policie od počátku pracovala s několika verzemi motivu – vyřizování účtů, poprava, loupež. Málokdo si ale uměl představit, že to byl tragický omyl...

Tak se to stalo

V sobotu odpoledne 19. května na Petra K., který jako obvykle cosi kutil ve své garáži, vystřelil vrah údajně třikrát – do ruky, hrudi a do hlavy. Jeho bezvládné tělo v tratolišti krve zahlédla v otevřené garáži jeho sousedka. Těžce zraněného odvezla záchranka do střešovické nemocnice, kde zemřel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.