Poslední rozloučení s bratry, kteří přišli o život během 24 hodin: Rudo a Vláďo, sbohem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslední rozloučení s bratry, kteří přišli o život během 24 hodin: Rudo a Vláďo, sbohem...

Poslední rozloučení ve smuteční síni frýdecko-místeckého hřbitova.
Poslední rozloučení ve smuteční síni frýdecko-místeckého hřbitova. (pro Aha! – Jan Honajzr)

Poslední AHOJ... Gábina Držíková (24) z Dobratic na Frýdecko-Místecku se včera naposledy rozloučila se svými bratry Rudolfem (†28) a Vladislavem (†26), kteří zemřeli v rozmezí necelých čtyřiadvaceti hodin. Zhroucení rodiče sílu přijít neměli...

Doslova hmatatelné ticho a nevýslovnou bolest nad ztrátou dvou mladých životů umocňoval pohled na dvě rakve, které byly umístěny na katafalku vedle sebe. V nich už navždy spočinuli bráškové Rudolf a Vladislav Držíkovi.

„Přinesla jsem kytičku, abych se s oběma chlapci rozloučila. Znala jsem je dlouho a to, že zemřeli hned po sobě, je pro mě doslova neuvěřitelné. To musel být osud, jinak si to neumím vysvětlit,“ řekla starší žena, která se tísnila mezi dvěma stovkami smutečních hostů ve smuteční síni frýdeckomísteckého městského hřbitova.

„Maminka se z toho všeho sesypala a leží v nemocnici. Pohřbu se nezúčastní ani tatínek, protože je vážně nemocný,“ uvedla už dříve Aha! sestra zemřelých Gabriela Držíková.

Zato přišli kamarádi a spolužáci mladých mužů. „Chodila jsem s Rudou do školy v Dobré a měla jsem ho ráda. Byl to takový pohodář. Je mi strašně líto toho, co se stalo,“ řekla Monika J., která držela v rukou tři bílé růže.

Jak zemřeli?

Život Rudolfa vyhasl 12. července pod koly vlaku na frýdeckém nádraží. O tom, zda to byla sebevražda, se stále spekuluje. Mladší Vláďa se dozvěděl o smrti svého bratra během rockového festivalu ve Vizovicích na Zlínsku. Aby strašnou bolest utlumil, měl se podle zlínské policejní mluvčí posilnit alkoholem. Ve spánku pak zemřel.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.