Také už nevěříte meteorologům? Odhadněte počasí sami! Předpověď podle mraků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Také už nevěříte meteorologům? Odhadněte počasí sami! Předpověď podle mraků!

Průhledný - Pravděpodobnost srážek: 0 %. Oblaka, která dělají na obloze jen mlžný opar, přes který je vidět, nepředstavují žádné nebezpečí.
Průhledný - Pravděpodobnost srážek: 0 %. Oblaka, která dělají na obloze jen mlžný opar, přes který je vidět, nepředstavují žádné nebezpečí. (Profimedia.cz)

Předpověď počasí meteorologům v posledních dnech příliš nevychází. Kde mají být bouřky a zima, jsou tropy a naopak. Meteorologové jsou v tom tentokrát nevinně, jejich počítače totiž překvapila tzv. supercela, bouře, která je typická pro jižní Ameriku, a proto s ní předpovědní modely nepočítají.

Rádi byste sami věděli, jestli bude z mraků pršet? Hodně napoví nejenom jejich tvar, ale především barva. Lze tak usoudit, jestli je mrak »nasáklý« vodou. Podobné je to i s výškou mraků – platí pravidlo, že čím je mrak níž, tím pravděpodobnější je, že z něj bude pršet.

Dlouhodobá předpověď: Červenec proprší!

21. až 30. června

Velká oblačnost a četnější srážky. Ke konci června se počasí umoudří. Teploty zpočátku 18 až 24 °C, později 22 až 28 °C.

1. až 10. července

Převážně polojasno s ojedinělými srážkami, místy bouřky. Postupně se bude zatahovat. Nejvyšší teploty 20 až 26 °C, ojediněle až 30 °C.

11. až 20. července

Bude převládat oblačné počasí, na většině území přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty přes den 20 až 26 °C, ojediněle až 31 °C.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.