Obhájci Davida Ratha: Každou noc ho budí v cele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Obhájci Davida Ratha: Každou noc ho budí v cele!

David Rath si v cele brousí projev.
David Rath si v cele brousí projev. (ČTK, ara)

Vyšetřování z korupce podezřelého Davida Ratha (exČSSD, 46) je údajně zmanipulované. Tvrdí to alespoň jeho právníci Roman Jelínek a Adam Černý.

„Měli jsme možnost se seznámit s torzem spisu. Utvrdilo se naše přesvědčení, že proces byl účelový a protiprávní,“ uvedl Černý s tím, že ve spisu jsou vynechány části, které svědčí v Rathův prospěch.

Právníci tvrdí, že v záznamu nemohlo být slyšet šustění bankovek při údajném přepočítávání. „Šustí přepočítávání pětitisícovek, ale ne peníze, které jsou v paklíku,“ řekl Jelínek.

A to prý není zdaleka všechno! „Při odchodu z domu měl černou tašku a v ní krabici s penězi. Na krabici ani penězích ovšem jeho otisky nebyly.“

Doktor se nevyspí

Jak se má podle svých advokátů Rath ve věznici? Prý je velmi unavený. Alespoň jednou za noc jej prý dozorci probudí a provedou prohlídku cely. Přesto piluje projev ke kolegům, před nimiž v úterý vystoupí ve Sněmovně. „Kromě toho všechny jeho myšlenky patří rodině,“ poznamenal Jelínek. Neupřesnil však, zda má na mysli rodinu s manželkou Evou (47), nebo s Renatou Horkou (44). S oběma má Rath totiž syny.

Co právníci tvrdí?

§ Rath si přesně pamatuje diskuse, které měl vést s dalšími zadrženými – ředitelkou kladenské nemocnice Kateřinou Pancovou a exposlancem Petrem Kottem. Ty se prý v záznamech neobjevují.

§ V písemném záznamu jsou diskutující uvedeni jen jako osoba 1, osoba 2, osoba 3. Není tedy jasné, kdo co říká.§ Kriminalisté prý nezanesli do záznamu údaje o dřívějším prošetřování kauzy.

§ Není údajně pravda, že by poslanec nechtěl krabici policistům vydat. Byl jen zmatený poté, co ho vyzvali slovy »vydejte úplatek«. Policista může prý říct »vydejte tašku, vydejte její obsah«, těžko ale může vyzvat k vydání úplatků.

Rath za 15 tisíc

Policejní prezident Petr Lessy se rozhodl odměnit čtyři kriminalisty, kteří měli podíl na dopadení poslance Davida Ratha s úplatkem, a dal jim každému prémii 15 tisíc hrubého.

Davd Rath: Více o jeho zatčení a celé kauze čtě ZDE: blesk.cz/david-rath.

Nejlepší vtipy o kauze David Rath na facebooku najdete ZDE



Autor:  vr,ex

Přečtěte si
jiriforman
2. 6. 2012 • 14:54

Hele, co je to ten kolbenkář? To je ten co tě rodil? A Kolbenka to je porodnice kde jsi se narodila?

jiriforman
2. 6. 2012 • 14:52

A už je to tady. Kde se objevím já, tak je hned ta pijavice hillarka a její přizdisráči. Jo, holt, někomu dělá dobře pořád za někým dolízat a pořád do někoho rejt. Ta *** už bez toho nemůže bejt. A kdoví kde zmizel ten ***ek bohatý podnikatel? Že by mu vypli elektřinu pro neplacení a on nemohl bušit do kompu?

hillaarkaa
2. 6. 2012 • 10:36

Už je to tady Jak jde o péérdel,forman je ve střehu Odpíchnul šichtu,vyleštil voko a jde se na rajz

hillaarkaa
2. 6. 2012 • 10:34

To víš že mám štěstí,ty ubečenej,vobyčejnej kolbenkáři Jaké si to kdo uděláme,takové to máme Tak tady zbytečně nekafrej a běž radši protáhnout lysoně,je dneska echt nadrbanej

jiriforman
1. 6. 2012 • 13:14

Ty tady nastavuješ tu svou p.r.d.e.l (ó pardon, ksicht) věčně tomu svému buzerantskému kamošovi bohatému podnikateli, tak proč by nemohli nastavit druzí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.