První soudný den zkorumpovaného politika Davida Ratha! Poslanci řekli: Jdi k čertu, Davide! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

První soudný den zkorumpovaného politika Davida Ratha! Poslanci řekli: Jdi k čertu, Davide!

V černé octavii s tmavými skly v doprovodu houkajícího policejního vozu a motorky opouští politik se zahořklým pohledem Spiritku. Jede zpět do litoměřické vazební věznice.
V černé octavii s tmavými skly v doprovodu houkajícího policejního vozu a motorky opouští politik se zahořklým pohledem Spiritku. Jede zpět do litoměřické vazební věznice. (Aha! – Martin Přibyl, Petr Novotný, ČTK)

Se sedmimilionovým úplatkem načapaný David Rath (46, exČSSD) se včera poprvé od incidentu setkal s poslaneckými kolegy. Tedy jen se 14 přítomnými členy mandátového a imunitního výboru, kteří vyslechli jeho verzi kauzy, kvůli níž sedí v litoměřické vazební věznici.

Výřečný Rath nikoho nepřesvědčil. Po více než dvou hodinách slyšení výbor jako jeden muž doporučil Ratha vydat k trestnímu stíhání.

Nyní už zbývá, aby o vydání hlasovala celá Sněmovna, což se stane nejspíše na řádné červnové schůzi.

Poslanečtí kolegové včera zlomeného Ratha nepoznávali. Už to nebyl ten arogantní útočník od řečnického pultíku. „Ta zlomyslná radost v jeho hlase už nebyla,“ řekl poslanec Jiří Dolejš (KSČM).

Lítost vyvolal i v Radku Johnovi (VV). „Nikdy jsem neviděl doktora Ratha tak pokorného. Řekl, že zažívá něco, co by nepřál ani největšímu nepříteli, že jeho život v podstatě skončil, jeho kariéra skončila a ve zbytku života bude mít problém se z toho zbráborat.“

Vychytaný bourák

Sportovní Škoda Octavia, kterou policie vezla Ratha, má v základu čtyřválcový motor 2,0 TSI o výkonu 200 koňských sil. Z 0 na 100 km/h zrychlí za pouhých 7,2 vteřiny. Chceteli si být jisti, že setřesete každého pronásledovatele, zabráníte únosu a dalším komplikacím, tohle je to pravé auto.

URNA, jsme v p*deli!

Přesně toto měl podle členů výboru, kteří si nepřáli být jmenováni, zakřičet při zadržení Ratha exposlanec a taktéž obžalovaný Petr Kott. Urna je Útvar rychlého nasazení Policie ČR. Kott i jeho partnerka a šéfka kladenské nemocnice Kateřina Pancová jsou ve vazbě, byly jim obstaveny nemovitosti.

Rochnil si jako Ali Baba

O odposleších, které Ratha usvědčují z přijetí úplatku, se rozpovídal člen mandátového imunitního výboru Radek John (VV). „Je nahráno, jak si Rath rochní nad sedmi miliony, jak o tom žertují, jak šustí peníze, jak je to baví. Je to novodobá verze Ali Baby a čtyřiceti loupežníků, tentokráte z veřejných peněz.“

Hledali lepicí pásku

Střípek z vidozáznamu ze zadržení Ratha, který si včera poslanci promítli: exhejtman s komplici počítal pětitisícové a dvoutisícové bankovky, a řešil, jestli bude na krabici od vína potřeba páska. Když ho pak s obnosem dopadli policisté, tvářil se prý zmateně, chvíli dokonce jakoby šlo o vtip!

Rathovo včerejší menu: Usrkl kafe, kousl do jablka!

Politik, který si rád dopřával drahé jídlo v luxusních restauracích, musí neskutečně trpět. Včerejší snídaně se rozhodně nepodobala těm, na které byl zvyklý.

Místo teplého croissantu, tří druhů kvalitního sýra či plátků uzeného lososa dostal před »výletem« do Prahy snídaňové menu stejné jako ostatní zločinci v litoměřické vazbě. Zdroj z věznice nám prozradil, co si politik dal před odjezdem a co mu zdejší kuchaři zabalili na cestu.

Snídaně: Tři malé bagetky, jogurt, máslíčko, jablko, černá káva.

Zabalená svačina: čtvrt bochníku chleba, tři rohlíky, sýr, paštika, jablko, sušenka, 1,5 litru perlivé vody.

Davd Rath: Více o jeho zatčení a celé kauze čtě ZDE: blesk.cz/david-rath.

Nejlepší vtipy o kauze David Rath na facebooku najdete ZDE



Autor:  vr,ex

Přečtěte si
ochman
24. 5. 2012 • 15:45

Snídaně: Tři malé bagetky, jogurt, máslíčko, jablko, černá káva. Zabalená svačina: čtvrt bochníku chleba, tři rohlíky, sýr, paštika, jablko, sušenka, 1,5 litru perlivé vody. Celkem dost jídla,hlavně pečiva..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.