Zveřejnil foto zloděje a... Teď má platit pokutu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zveřejnil foto zloděje a... Teď má platit pokutu!

Jakub Ditrich
Jakub Ditrich (Reprofoto TV Nova)

Tohle se může stát jen v Česku! Majitel prodejny elektrokol Jakub Ditrich dostal pokutu 5000 Kč plus správní poplatek 1000 Kč za to, že na internetu zveřejnil fotku zloděje. Podle Úřadu na ochranu osobních údajů okradený muž totiž porušil jeho práva! Ditrich pokutu odmítá uhradit a chce se bránit soudně!

Případ začal loni v listopadu, kdy zloděj ukradl z Ditrichova obchodu elektrokolo za 50 tisíc. Naštvaný majitel poté na internetu zveřejnil jeho fotografii, která měla pomoci v pátrání. K tomu ale pochopitelně neměl zlodějův souhlas, a proto teď přišla pokuta. Majitel prodejny je z celé situace v šoku.

„Každého, kdo nám tady něco vezme, se musíme nejdřív zeptat, jestli ho můžeme vypátrat. A potom tedy můžeme s pátráním začít. Je to celé postavené trošku na hlavu,“ vysvětlil Ditrich, který se s Úřadem na ochranu osobních údajů hodlá soudit a už má k dispozici i dva právníky.

Aby toho nebylo málo, prodejnu elektrokol postihl nájezd lapků i na konci dubna. Majitel tentokrát přišel o kolo za téměř 22 tisíc. Záznamy z kamer poskytl policii, ale také je vystavil na internetu.

Přečtěte si
krkoun
20. 7. 2018 • 10:02

Člověče,co tě to napadlo,to nevíš,že u nás jsou dacani pod ochranou státu?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.