Jarní návrat na zahrádku: Vybíráme zahradní bazén! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jarní návrat na zahrádku: Vybíráme zahradní bazén!

V létě budou z bazénu nadšené hlavně děti.
V létě budou z bazénu nadšené hlavně děti. (Profimedia.cz)

Na zahradě už jsme udělali hromadu práce. Položili dlažbu, obstarali záhonky, zkultivovali trávník, postavili krb a pomalu se sami sebe ptáme – přece tady nebudu pořád jen dřít? Chce to přece i relaxaci, odpočinek.

Až vysvitne pořádně sluníčko, budeme se koupat. Ve svém! Roky jste přece snili o bazénu a nyní je na to konečně ten správný čas. Rozhoupali jste se a chcete si právě letos bazén pořídit. Jak na to? Dnešní zahradní speciál se týká této problematiky.

Z jakých bazénů můžete volit?

Obyčejný nafukovací bazén je dětský ráj. Nehrozí úraz, uspokojí nás i nízká cena a přes zimu jej složíme do sklepa. Do 1000 Kč.

Třívrstvý nafukovací bazén. Je odolnější než tenký plastový bazén. Okrouhlý tvar má v horní části nafukovací prstenec, který funguje jako samonosná konstrukce. Výhodou je měkký okraj a bezpečné odnímatelné schůdky. Od 1000 Kč až po 20 000 Kč za velký luxusní bazén.

Bazén z plechu a fólie je skládačka pro trpělivé. Na zimu jej rozebíráme. Má stěny z tenkého ocelového plechu s vnitřní fólií z měkčeného PVC. Samonosná konstrukce je vyztužena rozebíratelným dolním i horním věncem (plastovou lištou), což zaručuje dostatečnou stabilitu. Snadno se vyměňuje poškozená fólie (ta při dobrém zacházení vydrží tři až pět let). Cena 5000 až 12 000 Kč.

Plastové bazény. Postavíte je za chvilku, ovšem příprava je delší. Spočívá ve vyrovnání terénu pěti až sedmicentimetrovou vrstvou písku a odstranění kamenů a drnů. Jako podklad se pod bazén vkládá geotextilie.

Laminátové bazény. Kompaktní materiál, relativně nízké náklady, rychlá montáž, možnost zateplení vnějších stěn – to jsou přednosti laminátu. Kamenem úrazu se však může stát předem připravená armovaná deska, na niž se bazén ukládá. Proto se vyplatí pořídit si bazén na klíč včetně výkopových prací, zhotovení betonové desky a montáže bazénu. Počítejte s investicí od 15 000 do 80 000 Kč (v ceně může být i protiproud, trysky whirlpoolu).

Dále jsou k dispozici materiály jako sklolaminát, polypropylen. Zvyšují sice cenu bazénu, ovšem i jeho životnost. V těchto materiálech už jsou k dispozici i různé tvary, prolisy, jezírka, střídání hloubky, apod.

Dalším stupněm je kopolymer, což je nejtvrdší materiál. Stěnu takřka neprorazíte a životnost se určuje v řádu desítek let.

Další rady naleznete ve fotogalerii...



Přečtěte si
Tarpedivan
12. 7. 2019 • 18:15

Díky moc za rady. Taky zrovna vybíráme. K tomu, abychom si na zahradu pořídili bazén mě žena přemlouvá už pěkně dlouho, takže ho letos nejspíš pořídíme. Co jsem se tak díval, tak se mi zatím asi nejvíc zamlouvají bazény od albixonu, viz: http­s://ww­w.al­bixon­.cz/ba­zeny/

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.