Státní zástupkyně: Bárto, uplácel jsi! Chci pro tebe podmínku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Státní zástupkyně: Bárto, uplácel jsi! Chci pro tebe podmínku...

Státní zástupkyně Hana Vrbová
Státní zástupkyně Hana Vrbová (Aha! – Alexandr Malachovský, Karel Kopáč, ČTK)

Ofi ciální verdikt Obvodního soudu pro Prahu 5 sice padne až příští pátek, státní zástupkyně Hana Vrbová ale už včera navrhla, aby šéfovi poslaneckého klubu VV Vítu Bártovi uložil podmíněný trest. Nemá prý pochyb o tom, že poslance Kristýnu Kočí a Jaroslava Škárku uplácel kvůli loajalitě ve straně.

Ani Škárka ale podle Vrbové není z obliga. Tomu by totiž měl náležet podmíněný trest za přijetí úplatku ve výši 170 tisíc korun. „Byla vyvrácena jeho obhajoba, že nebyl schopen v situaci včas jednat. Úplatek si nechal a vyčkával,“ řekla na jeho účet. Kočí, která půl milionu zapečetila okamžitě, se žádného přečinu nedopustila.

Jak vysoké tresty by měly pánům náležet? Spíše symbolické, vzhledem k tomu, že předtím nebyli trestáni.

„V případě Bárty navrhuji trest ve třetině zákonné trestní sazby, ale s dlouhou zkušební dobou. V případě Škárky navrhuji uložení trestu těsně pod polovinou zákonné sazby se zkušební dobou v trvání kolem dvou let,“ uvedla státní zástupkyně. Navíc navrhla, aby 670 tisíc korun, což je součet úplatků Kočí i Škárky, propadl státu.

Bárta: Je to jako rozvod!

„Necítím se vinen,“ reagoval u soudu Bárta na slova zástupkyně a ze všech problémů obvinil kromě Kočí a Škárky tzv. »pučisty« – lidi z jiných stran, kteří chtěli Věci veřejné zničit.

„Až u soudu jsem pochopil, jak je pro jakékoli osoby z vnějšku obtížné pochopit to, co se vlastně ve Věcech veřejných dělo. Našel jsem k tomu osobní příměr a tím je rozvodové řízení,“ prohlásil lítostivě.

Kočí: Dostane pět tisíc?

Martin Hádek, právní zástupce Kristýny Kočí, chce od Bárty veřejnou omluvu pro svoji klientku za nemajetkovou újmu. „Zákon však zná jen fi nanční náhradu, kterou jí nezbývá než uplatňovat. Pět tisíc korun je symbolická částka, která představuje setinu částky, která jí byla předána,“ nechal se slyšet.

Čím vše odůvodnil? „Byla zcela nedemokraticky vyloučena ze strany, označena za pučistku, nositelku pohlavních chorob, v její ložnici se našlo nahrávací zařízení,“ řekl

Přečtěte si
mirkazam
7. 4. 2012 • 17:47

Pani státní zástupkyně nebyla jste moc přísná ve svém rozsudku ?? Nic jiného se ani nedalo čekat. Nač se vůbec ten ,,tyátr " konal ???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.