Vědci z USA: Pleš půjde vyléčit! Nová naděje pro všechny muže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vědci z USA: Pleš půjde vyléčit! Nová naděje pro všechny muže!

Už žádné trápení kvůli vlasům!
Už žádné trápení kvůli vlasům! (Profimedia.cz, ara)

Pánové, pozor! Trápí vás řídnoucí kštice, či přímo pleš? Vědci z univerzity v Pensylvánii vás možná brzy mindráku zbaví! Po několika letech mravenčí práce totiž našli protein, který má vypadávání vlasů na svědomí. Teď už jen zbývá vyvinout látku, která dokáže ovlivnit jeho působení. A i na tom již samozřejmě usilovně makají.

Konkrétně se jedná o protein prostaglandin D2, jehož zvýšené množství našli vědci ve vlasových folikulech na pleších. Naopak v místech, kde je hlava porostlá vlasy, se vůbec nevyskytoval.

Pokusy na myších posléze dokázaly, že látka skutečně ovlivňuje růst a vypadávání vlasů (resp. chlupů). Teď už zbývá jen vyvinout látku, která vznik prostaglandinu či jeho účinky potlačí!

Tom Cruise: Kštici zachraňuje laserovou helmou!

O svou bujnou kštici má strach i hollywoodský herec Tom Cruise (49). Letos v červenci ho dostihne padesátka, a on si chce i přesto co nejdéle zachovat mladistvý vzhled. Vlasy si chrání laserem!

V přepočtu za 13 000 Kč si pořídil speciální helmu, kterou si každý den na 25 minut nasazuje na hlavu. Vyzařuje malé množství laserových paprsků, čímž zajišťuje zdraví pokožky hlavy a zlepšuje kvalitu vlasů.

Autor:  kat

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.