Sněhová apokalypsa: Další smrt ve vánici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sněhová apokalypsa: Další smrt ve vánici!

V kalamitě měly potíže i autobusy.
V kalamitě měly potíže i autobusy. (ČTK – A. Mlejnková, J. Ožana, R. Petrášek, pro Aha! – HZS Královéhradeckého kraje, Moravskoslezského kraje)

Osud může být někdy neuvěřitelně krutý! Žena (†39), jejíž autobus kvůli přívalům sněhu uvízl na silnici, se rozhodla, že zbytek cesty dojde pěšky. V chumelenici ale ztratila orientaci a umrzla.

Do pátrání po Kateřině, která byla naposledy spatřena ve středu v osm hodin večer, měl být nasazen i vrtulník. Pátrání nemělo šťastný konec. „Pohřešovaná žena z Horního Újezdu na Třebíčsku byla nalezena bez známek života u vlakového nádraží v Kojeticích,“ popsala policejní mluvčí Marcela Lavická.

Podle policie jela autobusem domů do Horního Újezdu, ale protože autobus kvůli kalamitě do cíle nedojel, zastavil jednu obec před jejím domovem. „Žena vystoupila a zřejmě ztratila orientaci,“ dodala mluvčí, podle níž byla cestující mírně mentálně zaostalá.

K další tragédii došlo včera ve Zlínském kraji. Kolemjdoucí mezi Zlínem a Otrokovicemi našli umrzlého cyklistu. Sněhová apokalypsa řádila i jinde...

Také se stalo:

Auto pod návěsem

K vážné dopravní nehodě došlo na silnici u Hořic na Jičínsku. Osobní vozidlo Ford Mondeo narazilo do návěsu před ním jedoucího náklaďáku. Při příjezdu hasičů byl řidič (34) osobního vozu venku z vozidla. Spolujezdkyni (32) hasiči ošetřili tržnou ránu na ruce.

Autobus v příkopě

Ostravští hasiči včera vyprošťovali autobus, který sjel do příkopu na zasněžené silnici mezi městskými částmi Svinov a Janová. Hasiči museli nejdříve použít lopaty pro vysvobození šesti nezraněných cestujících a řidiče, pak autobus vyzvedli na silnici vyprošťovacím speciálem Mercedes Bizon.

Nebezpečí v horách

Horská služba varovala před hřebenovými túrami a pohybem ve volném terénu v Jeseníkách a Beskydech, kde připadlo dalších 30 až 50 centimetrů nového sněhu a foukal silný vítr. Silné sněžení ale komplikovalo situaci i v Krkonoších, kde také hrozí laviny.

Kalamita na silnicích

Kalamitu vyhlásili silničáři na celé Vysočině a také na Prostějovsku, Jablonecku a v okolí Bruntálu na severní Moravě. Obrovské problémy měly i kamiony. Policie uzavřela pro nákladní dopravu oba hlavní tahy z východu Čech na Moravu.

Tahali 22 tunový kolos

Dvě jednotky hasičů zasahovaly včera v Tísku na Novojičínsku, kde skončil v příkopu těžký dvaadvacetitunový sypač s nákladem kamenné drti. Řidič vyvázl bez zranění.



Autor:  lt

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.