Alžběta II. dala slib poddaným: Trůn si nechám do smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Alžběta II. dala slib poddaným: Trůn si nechám do smrti!

Fotografie
Fotografie (internal)

Britskou královnu Alžbětu (85) často kritizují za poněkud ležérní oblečení, ovšem pro slavnostní fotografii ke včerejšímu 60. výročí její vlády se hodila skutečně do gala. A navíc vzkázala poddaným, že jim hodlá sloužit až do smrti. Tím ukončila veškeré spekulace o předání moci synu Charlesovi či vnuku Williamovi.

V hedvábných šatech od Angely Kelly pózovala královna trpělivě fotografovi Johnu Swannellovi, který zvěčnil už její 40. a 50. výročí ve funkci. Po jejím boku byl jako vždy princ Philip (90), se kterým žije už 64 let. On pózoval v tradiční admirálské uniformě ověšené metály.

„Takové focení se chystá den předem, k ruce jsem měl ohromný štáb královniných lidí. Veličenstvo i princ byli trpěliví a v dobré náladě a myslím, že to z fotky vyzařuje,“ sdělil fotograf. Z obrázku ale stejně tak dýchá i atmosféra dávno zapomenutých časů, kdy králové a královny vládli většině Evropy.

S oslavami ale panovnice nespěchá. Ta hlavní proběhne až 12. června, kdy oslaví diamantové jubileum velkou zahradní slavností v sídle Sandringham ve východní Anglii. Navzdory pokročilému věku je královna optimistkou. „Od roku 1952 jsme hodně pokročili a s jasnou myslí a hřejivým pocitem v srdci hledím vstříc budoucnosti,“ vzkázala Alžběta národu.

Uzrála 60letá whisky

Skotská destilérka Gordon & MacPhail včera dala do prodeje 85 lahví whisky, která zrála od nástupu Alžběty II. na trůn! Flaška vzácné »singlemalt« (=jednosladové) whisky s diamantovým uzávěrem stojí bezmála 250 000 korun a má prý lehký nádech jablek, skořice a zázvoru.

Autor:  pk

Přečtěte si
popocatepetl
8. 2. 2012 • 04:54

Kdo kritizuje královnu Alřbětu za "příliš ležérní oblečení"? Vždyť ty pršipláště a šátky ve volném čase nosí proto, aby byla jako kterákoliv anglická vesničanka! Britové jsou rádi, že to dělá. Ovšem chápu, že všelijaké pochybné tzv. módní policistky v bulvárním tisku se něčím živit musí, když nic pořádného neumí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.