Sára unesla dítě z kojeneckého ústavu: Bála se, že jí syna seberou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sára unesla dítě z kojeneckého ústavu: Bála se, že jí syna seberou!

Sára Všetečková
Sára Všetečková (PČR)

Sára Všetečková (17) unesla ve čtvrtek z kojeneckého ústavu v Praze svého měsíčního chlapečka. Proč? Měla strach, že jí úřady miminko seberou… (Aha! o jejím osudu informovalo.)

„No jo, cikánka, řeknou si všichni,“ říká její adoptivní máma Vladimíra, která ji vychovávala od jednoho roku, než jim byla ve 12 letech odebrána do dětského domova. Tam také díky »lepší péči« otěhotněla…

Vladimíra měla s manželem dvě děti, obě nyní studují vysokou školu, třetí jim umřelo. Požádali proto o adopci. Po pěti letech čekání dostali 13měsíční Sáru. Ve dvanácti, s nástupem puberty, ale nastaly problémy. „Začala se po nocích toulat. Dávali to za vinu nám. Řekli, že nemáme dobré rodičovské schopnosti,“ uvádí Vladimíra.

Sára tak skončila v dětském domově, kde i díky »dobré péči« otěhotněla. Loni 28. prosince porodila chlapečka. Z porodnice byla i s miminkem převezena na šest týdnů do kojeneckého ústavu v Praze 4, aby se o syna naučila starat. Tam ji navštívila sociální pracovnice a Sára dostala strach, že jí mrně seberou. „Sáře ruply nervy, měla strach, že o syna přijde,“ popisuje její adoptivní otec Jan Všetečka s tím, že utekla k babičce.

Tam ji také policie vyzvedla a odvezla zpět do ústavu. A syna jí opravdu vzali. Sára putovala do děcáku v Hodkovičkách, prcek do kojeňáku. „Chceme, ať může Sára aspoň kojit,“ uvádí Jan. Celé roky bojuje, aby Sáru mohl mít opět v péči, o její svěření požádal i nyní. „Sociálka mi žádost zamítla,“ dodává zoufalý táta, který se bojí, že úřady zničí život i miminku jeho Sáry.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.