Velký přehled špitálů s perfektní péčí! Nejlepší nemocnice Česka: Masarykův onkologický ústav! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Velký přehled špitálů s perfektní péčí! Nejlepší nemocnice Česka: Masarykův onkologický ústav!

Pacienti v dotazníku hodnotili, jak jsou spokojení s přístupem lékařů i sester, jaké dostávají informace o své nemoci apod.
Pacienti v dotazníku hodnotili, jak jsou spokojení s přístupem lékařů i sester, jaké dostávají informace o své nemoci apod. (Profimedia.cz, ara)

Máte zdravotní potíže a čeká vás léčba v nemocnici? Pokud přemýšlíte, kterým lékařům a sestřičkám se svěřit do rukou, prostudujte si výsledky průzkumu Spokojený pacient. Nejlepší zdravotnické pracoviště je podle jeho »klientů« Masarykův onkologický ústav v Brně.

Hodnoceny byly špitály přímo řízené ministerstvem zdravotnictví, nikoliv všechny české nemocnice. Dotazníky se záludnými otázkami například na chování lékařů a sestřiček vyplnilo téměř 24 tisíc nemocných.

A jak nemocnice dopadly? Podle ministra zdravotnictví Leoše Hegera relativně dobře. „Průměrná hodnota spokojenosti dosáhla 81 procent, což je ve světě považováno za standard dobré péče,“ uvedl ministr.

Ne ve všech ústavech se však pacientům líbí. „Z předcházejících ročníků vyplývá, že existují specializace, u nichž obecně pacienti deklarují výrazně vyšší míru spokojenosti. V oblasti lepších výsledků je nezbytné upozornit na onkologii, naopak dlouhodobě byla vysledována nižší spokojenost na porodnických a gynekologických odděleních,“ komentuje výsledky mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.