Pozor! Dnes nás čeká poslední úplněk roku 2011! Přináší sex i potíže... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pozor! Dnes nás čeká poslední úplněk roku 2011! Přináší sex i potíže...

´Měsíc nás ovlivňuje víc, než si dokážeme představit.
´Měsíc nás ovlivňuje víc, než si dokážeme představit. (Profimedia.cz)

Zvedněte dnes večer hlavu a podívejte se na oblohu! Čeká nás poslední úplněk letošního roku. »Usmívající« se Měsíc podle astrologů ovlivní celý víkend a jeho doznívající sílu pocítíme ve vztazích a těle ještě v pondělí a úterý.

Celý den úplňku je vždy považován za magický. Dnešek je navíc umocněný i úplným zatměním Měsíce.

„Přestože jde o úplné zatmění, uvidíme ho jen jako částečné. Až bude Měsíc vycházet, bude totiž zároveň vystupovat ze zemského stínu,“ uvedl astronom Petr Horálek z Astronomického ústavu Akademie věd ČR.

Např. v Praze totiž vychází Měsíc v 16.01 hodin, což je necelé čtyři minuty po skončení úplného zatmění.

Na co se připravit?

Dvanáctý úplněk roku vyvolá romantickou náladu, od partnera se dočkáme vyznání lásky… „Víkend je jako stvořený pro vyznání lásky, utužení partnerského vztahu. Polibek pro partnera by si měli naordinovat nejen čerstvě zamilovaní, ale i ti po deseti, třiceti či sedmdesáti letech soužití,“ radí astroložka Kamila Jesenská. Pusou by dnešní den skončit neměl. „Partneři k sobě dnes budou pozorní, vstřícní a budou mít zájem o sex,“ líčí astroložka.

Dnešní prognóza bohužel obsahuje i varování. U citlivějších lidí se úplněk projeví bolestí hlavy, nesoustředěností, roztěkaností a potížemi se spánkem. „Výrazněji se projevuje nespavost, časté jsou divoké sny a noční můry. Za úplňku přibývá i srdečních infarktů a mozkových příhod, využijte proto současné konstelace a užívejte si partnera, rodiny, nestresujte se a nehoňte. Já se třeba letos rozhodla, že okna umyju až na jaře,“ doporučuje Jesenská.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.