Tohle je nejlepší restaurace v Česku: Za jídlo dáte klidně tisíce!

Přemýšlíte, kde se dobře najíst? Poradí vám Maurerův výběr Grand Restaurant 2012, což je přehled nejlepších restaurací v zemi. Připravit se ale musíte na to, že při placení budou lítat tisícikoruny!
V soutěži totiž bodují zejména ty nejluxusnější pražské podniky. Na prvním místě se podle hodnotitelů umístila restaurace Terasa U Zlaté studně, kde je šéfem kuchyně Pavel Sapík. Restauraci s kapacitou pouhých 26 míst najdete přímo v srdci hlavního města a milovníky dobrého jídla potěší i skvostný výhled na Staré Město.
Maurerův výběr vycházel z celkového počtu 7427 hodnocení od 457 hodnotitelů, kteří v restauracích projedli přes pět milionů!
Kolik tady utratíte?
Předkrm
Grilované černé tygří krevety s mango carpacciem, čerstvým avokádem a vanilkovým dresinkem - 750 Kč
Polévka
Tradiční francouzská bujabéza z čerstvých ryb - 360 Kč
Hlavní jídlo
Royal steak z argentinské svíčkové servírovaný s foie gras, bramborovým pyré s lanýži a omáčkou od barona Philippa de Rothschild - 1150 Kč
Dezert
Teplý čokoládovo-mandlový dortík s vanilkovou zmrzlinou, marinovanými švestkami a koňakovou pěnou - 295 Kč
CELKEM: 2555 Kč (bez pití)
Další pořadí nejlepších restaurací
2. Radisson Blu Hotel Alcron (Štěpánská 40, Praha 1)
3. Radisson Blu Hotel La Rotonde (Štěpánská 40, Praha 1)
4. La Degustation Bohême Bourgeoise* (Haštalská 18, Praha 1)
5. V Zátiší (Liliová 1, Praha 1)
*vítěz z minulého a předminulého rok