Hrdina od Aše: Vyrval volant opilému! Teď mu hrozí trest?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hrdina od Aše: Vyrval volant opilému! Teď mu hrozí trest?!

Vojtěch Balog
Vojtěch Balog (reprofoto TV Nova)

Spravedlnost je vrtkavá. Pasažér Vojtěch Balog, který v úterý večer vystřídal za volantem opilého řidiče autobusu Michala D. (37) se 4,7 promile alkoholu v krvi a patrně tak zachránil desítky životů, se mohl podle právníků dopustit trestného činu zneužití cizí věci. A za to jsou klidně dva roky ve vězení!

Co měl tedy Balog správně dělat? „Měl odstavit řidiče od řízení a neměl v jízdě pokračovat. V žádném případě,“ řekl TV Nova advokát Martin Tocik. Jelikož totiž Balog nebyl zaměstnancem firmy vlastnící autobus, nenáleželo mu ani právo sedět za volantem. Navíc se mohl dopustit dalšího přečinu: nepřekazil totiž trestný čin, jelikož poté, co dojel na konečnou, dal opilému řidiči zpět klíče od vozidla a dovolil mu jet autobusem přes celou Aš do garáží.

Sympatický hrdina ale prý hodlá věci brát tak, jak jsou. „Někdo mi říkal, že mě můžou stíhat. Ale mně jsou přednější moje děcka, která seděla v autobuse. Kdybych tam byl sám, tak se možná chovám jinak,“ prohlásil, zatímco se policie zabývá případem. Obviněn je tak nyní jen namol opilý autobusák, který svojí šílenou jízdou riskoval životy 20 cestujících. Za to mu hrozí osm let za mřížemi.

Přečtěte si
elis3
27. 11. 2011 • 13:40

Tady se ukazuje, že ač jsou Romové hodně problémoví, nelze je házet do jednoho pytle

lamis
26. 11. 2011 • 14:33

kdyby ,se tak zachoval nejaky cech,,tak nikdo ani necekne a bude hrdina , a bude se to kazdemu libit ,ale, ze se jednou zachoval cigan slusne ,tak uz vsem se to nelibi ,jeste, ho tak za pomoc dat k soudu ,,lepsi je asi, kdyz ,vas okradaji, mlati v metru, skacou se zlomenyma hnatama s oken ,ale jeden slusny cigan, to nikomu nejde pod nos ,je videt ,ze nikomu tady nevadi ,na sracky ozrali ridic ,spiz ,je na vinne balog

zadnice
26. 11. 2011 • 11:21

Naprostý souhlas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.