Tisíce lidí před IKEA: Spacáky, deky a termosky... Hurá, máme slevu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tisíce lidí před IKEA: Spacáky, deky a termosky... Hurá, máme slevu!

Akce přilákala tisíce lidí.
Akce přilákala tisíce lidí. (Aha! – Dan Černovský)

Hlava na hlavě, strkanice, hysterie... Otevření rozšířeného obchodního domu IKEA v Praze na Černém Mostě přilákalo tisíce lidí. Někteří před obchodem dokonce nocovali, čert vem mráz a hnusný smog!

Švédský řetězec totiž slíbil prvním pěti stům návštěvníků zrenovovaného obchoďáku poukázky na odběr zboží v hodnotě 2000 Kč!

První zájemci o odměnu se začali trousit už ve středu večer. Na parkovišti si připravili ležení v podobě dek a karimatek, měli křesílka či štokrlata. „Byla pořádná zima a smog. Ale za tu slevu mi to stojí,“ řekl Aha! jeden z nocujících.

Starší ročníky si jistě vzpomněly, jak se ještě před listopadem 89 kempovalo před proslulým Domem bytové kultury, když přivezli nové zboží... Dvaadvacet let po revoluci se do Prahy noční fronty »vleže« vrátily. Ráno se lidský špalír táhl přes celé parkoviště!

IKEA zkřehlým lidem  rozdávala teplý čaj, k dispozici byly záchodky, připravena k zásahu byla policie... „Spát tu bylo zbytečný. Já přišel ve tři čtvrtě na pět a jsem odhadem dvěstěpadesátý. Takže bych měl tu slevu mít jistou,“ odhadoval spokojeně Josef Petrželka.

To ale ještě netušil, že pojede domů s prázdnýma rukama. Kupon si totiž mohl pouze vyměnit v informačním centru za skutečnou ceninu, se kterou může přijít na nákup nejdřív v pondělí. „Tímto krokem jsme se pokusili zabránit konfl iktům,“ objasnil mluvčí IKEA Petr Chadraba.

Pro včerejší návštěvníky ale IKEA zlevnila nábytek i jídlo.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.