Pátrání po vrahovi maminky dvou dětí z Českého Těšína: Nová stopa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pátrání po vrahovi maminky dvou dětí z Českého Těšína: Nová stopa!

Tohle je vrah
Tohle je vrah (Identikit Policie ČR)

Vrah mladé maminky dvou dětí Jany S. (†27) z Českého Těšína už policii dva roky uniká. Za tu dobu kriminalisté vyslechli 2600 lidí, prověřili i neuvěřitelný počet 8000 osob, které se v okolí místa činu pohybovaly se svými mobily. Až nyní, kdy už v to policisté ani nedoufali, ale získali novou stopu!

Na detektivy se totiž obrátila mladá dívka, která bydlí nedaleko místa, kde násilník svou oběť ubodal. Sama smrti zřejmě unikla jen šťastnou náhodou. Asi čtrnáct dní před vraždou mladé maminky Jany ji totiž obtěžoval muž odpovídající popisu, který policisté získali už dříve. Tenkrát šla navečer pěšky ze sídliště Svibice k městské knihovně. Je to kus cesty, téměř přes celé město.

„Již po pár krocích jsem si všimla, že mne sleduje neznámý muž,“ uvedla žena. Když zpomalila, zpomalil také, když zrychlila, zrychlil i on. Nakonec si myslela, že se jí ho podařilo setřást. Za chvíli ho ale potkala znovu, a to před vchodem do domu, kde bydlela. Dovnitř vešli společně.

„Tvářil se, jako by byl nájemníkem. Choval se nenápadně. Přiblížil se ke mně až na schodišti mezi patry. Chytl mě za hýždě a začal mě osahávat,“ vzpomíná svědkyně.

„Křičela jsem. Na chodbě se pak rozsvítilo a on utekl,“ dodala napadená, která se zřejmě v tom okamžiku podruhé narodila.K popisu podezřelého, který kriminalistům poskytli jiní lidé z okolí, doplnila, že muž měl dioptrické brýle.

Tohle je vrah

Svědkové, které vyburcoval křik těžce zraněné Jany, viděli utíkat muže štíhlé vyšší postavy (nejméně 185 cm). Měl krátké hnědé vlasy, na sobě pravděpodobně modré rifle a mikinu. Před vraždou se pohybovat nějakou dobu v podloubí u domu, kde k vraždě došlo. Nosí dioptrické brýle.

Policisté žádají ženy, které zažily byť mírně podobnou situaci nejen v Českém Těšíně a okolí, aby kontaktovaly přímo kriminalisty – 974 721 453 (včetně záznamníku), nebo zavolaly na linku 158.

„Důležitá je jakákoli  informace, i ta, která nemusí  zdánlivě s případem  souviset,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Co se stalo 25. září 2009? Janu S. zabil před dcerou!

Půvabné mamince dvou holčiček zasadil vrah 25. září 2009 kolem půl desáté ráno na prahu jejího bytu v centru Českého Těšína několik ran dlouhým nožem. Na následky zranění na místě zemřela. Útoku byla přítomna její sotva dvouletá dcerka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.