Dojemný příběh těhotné ženy, která bojovala s rakovinou: Umřu, aby mé miminko žilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dojemný příběh těhotné ženy, která bojovala s rakovinou: Umřu, aby mé miminko žilo!

Jediný moment, kdy Stacie viděla své děťátko. Následující den ji rakovina zabila.
Jediný moment, kdy Stacie viděla své děťátko. Následující den ji rakovina zabila. (Facebook)

Američanka Stacie Crimmová (†41) byla už v raném stadiu těhotenství postavena před dramatické rozhodnutí: Buď přežiješ ty, nebo tvé miminko!

Stacie trpěla rakovinou krku a jedinou nadějí na vyléčení byla chemoterapie, která by ovšem děťátko zabila. Stacie proto léčbu odmítla a miminko donosila. Císařským řezem předčasně porodila holčičku, tři dny nato rakovině podlehla!

Dítě přišlo na svět doslova v hodině dvanácté. Stacie byla teprve v pátém měsíci, ale její zdravotní stav se rapidně zhoršoval. Rakovina už zasáhla mozek, tělesně byla velmi slabá. Nedokázala dokonce ani podepsat rodný list holčičky! Tu si dva dny po porodu konečně pochovala v náruči. Bohužel i naposled.

„Když malou přinesli, ty dvě se na sebe chvíli upřeně dívaly. Bylo to dojemné, v místnosti zavládlo hrobové ticho,“ vzpomíná Ray, bratr statečné ženy. Následující den Stacie zemřela, všechny oživovací pokusy byly marné.

O dítě se bude starat její bratr s manželkou. V jedné z posledních textových zpráv ho tím Stacie pověřila.

„Celé dlouhé roky byla přesvědčena, že je neplodná. Když se jí konečně podařilo otěhotnět, muselo to dopadnout zrovna takhle. Z malé Dottie se dlouho neradovala. Ale my se o ni postaráme a jednou jí o statečné mamince budeme vyprávět,“ říká Ray.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.