Úřad nevyplácí rodičovskou! Zoufalá maminka: Mám stovku na pět dní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Úřad nevyplácí rodičovskou! Zoufalá maminka: Mám stovku na pět dní!

Fotografie
Fotografie (internal)

Myslíte si, že když celý život platíte zdravotní a sociální pojištění, nenechá vás stát na holičkách? Omyl! Peníze vám přijdou, až se úřednice naučí zacházet s novým počítačovým systémem. Času mají dost. Jak zaplatíte nájem, nikoho nezajímá.

Petra Masičová z Prahy 6 je zoufalá. Je na mateřské dovolené s dcerkou Sárou a rodičovský příspěvek je jejím jediným příjmem. Peníze má přesně vypočítané na každý den. „Rodičovský příspěvek nepřišel. Když jsem volala úřednici, řekla mi, že mají nový systém a peněz se možná dočkám až na konci měsíce,“ říká kadeřnice Petra Masičová nešťastně.

„Na pět dní mi zbývá stovka. Prosila jsem, ať mi alespoň vyplatí malou zálohu. Prý to nejde,“ vrtí maminka hlavou. Zákon je však na straně úřednic. Dávky musí vyplatit nejpozději do konce měsíce, který následuje po měsíci, za který má rodič na dávku nárok. Podle státu mohou být maminky bez peněz i dva měsíce.

„Část dávek se vrátila zpět kvůli softwarové chybě. Intenzivně pracujeme na opravě,“ vysvětluje mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Viktorie Plívová.

Přečtěte si
trhnisinadledvinkou
13. 10. 2016 • 14:30

jenže ta paní nemá nikoho na hlídání, aby si mohla přivydělat, srovnáváte hrušky s jabkama.. a jakáý upletla? to jako ona sama? to jako studovaná nevíte, že na dítě je potřeba dvou lidí? jste hloupá, vy jste určitě studovala humanitní vědy vo ničem

dudkova
15. 10. 2011 • 09:56

Jsem ráda že alespoň jedna osoba se tady našla která chápe tuto mezeru v našem státě. Ve svém životě jsem už narazila na spousty různých urážek a tak si z této diskuse nic nedělám. Mám na to svůj názor a pohled, ale děkuji že jste se mě zde alespoň zastala.

janetoty2
14. 10. 2011 • 10:10

Moji rodinu urážet nebudete!!!

janetoty2
14. 10. 2011 • 10:02

Souhlasím s Amade, je mi Vás líto. Možná by bylo vhodné navštívit kurz slušného chování! A nebo psychiatra.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.