Dana Syslová z Ordinace v růžové zahradě - RAKOVINA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dana Syslová z Ordinace v růžové zahradě - RAKOVINA!

Dana Syslová
Dana Syslová (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Dana Syslová (60) bojuje s rakovinou! Populární herečka, která nyní září jako matka doktora Šebka v »nováckém« seriálovém hitu Ordinace v růžové zahradě, ovšem život ani hraní nevzdává! Právě naopak.

Rozhodla se bojovat. Syslová totiž už patnáct dní po gynekologické operaci opět pracovala. „Hrála jsem ve zcela vyprodaném představení v Divadle na Jezerce Lásky paní Katty. Poté mi ale bylo ouvej. Byla to ode mne hloupost,“ přiznala exkluzivně deníku Aha! herečka. I včera dopoledne byla v nemocnici na chemoterapii, a proto se nyní snaží šetřit, ale práce se rozhodně nevzdává.

Když herečce před dvěma měsíci diagnostikovali rakovinu, první, čeho se nechtěla úplně vzdát, byla právě práce. Dana Syslová vystupovala pravidelně v divadlech, natáčela seriál Ordinace v růžové zahradě a několikrát denně ji nyní můžete taky vidět v televizní reklamě na sýr Smetanito. „V práci mi teď dali malou pauzičku, přesto bych chtěla brzy začít pracovat,“ říká herečka, která bere svůj herecký chlebíček jako lék. Už také natáčí nový seriál Škola na výsluní. Nyní ji ovšem čeká absolvování nepříjemných pravidelných chemoterapií, které potrvají do 10. ledna. „To už mi narostou vlasy,“ doufá statečná herečka, v jejímž hlase byste těžko poznali, že v současné době prožívá jedno z nejtěžších období svého života.

Právě gynekologické nádory jsou v současné době po rakovině prsu jedny z nejčastějších, to potvrzuje i pražský gynekolog Pavel Mrázek: „Proto se ženám doporučuje chodit pravidelně na prohlídky. Nemoc o sobě totiž nemusí dát vědět, často se stává, že žena přijde až ve chvíli, kdy jí už medicína nemůže nabídnout úplné vyléčení. Pokud se zachytila v raném stadiu, je velká šance, že po absolvování chemoterapie bude zcela v pořádku.“

Jediné pozitivum tak na zákeřné nemoci Dany Syslové bylo, že se na nemoc přišlo včas. „To mě vlastně zachránilo a 4. října už jsem šla na operaci,“ říká herečka s tím, že svou nemoc bere s optimismem. „Šamanky mi řekly, že pokud to tak budu brát, bude to dobrý. A já to tak beru. Všem ženám doporučuju, aby chodily na preventivní prohlídky,“ vzkazuje Dana Syslová.

Exkluzivní rozhovor s Danou Syslovou čtěte již zítra v deníku Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.