Prezidentský pár podruhé v historii ukázal zahrady: Sem chodí za romantikou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Prezidentský pár podruhé v historii ukázal zahrady: Sem chodí za romantikou!

Prezidentský pár vítal návštěvníky.
Prezidentský pár vítal návštěvníky. (Aha! – Martin Přibyl, Mediafax)

Teprve podruhé v historii se o víkendu návštěvníkům otevřely takzvané produkční zahrady Pražského hradu – místo, které je hned u Lumbeho vily, v níž žijí Václav (70) a Livia (67) Klausovi, a tak tam obvykle mohou jen zahradníci. Oba se rozhodli, že tisíce návštěvníků přivítají osobně.

Zahrady, v nichž se pěstuje ovoce a zelenina, a včelín z dob Tomáše Garrigua Masaryka, kde včely produkují med, Klause jako ekonoma baví. „Letos se zvýšila produkce o sedmnáct procent. Nevím, jestli pomohlo počasí, anebo se snažili pracovníci,“ vysvětloval potěšeně.

Naopak Livia se chlubila především skleníky, kde se pěstují okrasné rostliny. A jaké je oblíbené místo Klausových? Jednoznačně nedaleký rybník. „Myslím si, že jsme tam tak třikrát šli na romantickou procházku,“ usmívala se první dáma.

Akci navštívilo přes 15 tisíc lidí. Prezidentská kancelář navíc slíbila, že kdo to nestihl letos, může přijít klidně za rok – zahrady se totiž otevřou znovu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.