Chalupa prezidenta Klause: Bude na prodej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Chalupa prezidenta Klause: Bude na prodej!

Jihočeská chalupa prezidentského páru už si svých majitelů příliš neužije.
Jihočeská chalupa prezidentského páru už si svých majitelů příliš neužije. (Foto Aha! – Marek Hofman, David Kundrát)

»Prodám chalupu, pro samé státnické záležitosti na ni nemám čas. Prezident.« Takový inzerát se možná brzy objeví v nabídkách realitních kanceláří...

Poloroubenka v jihočeských Prudicích, kterou prezident a jeho žena téměř před čtyřiceti lety koupili a společnými silami zrekonstruovali, totiž často zeje prázdnotou.

„Prezident tu nebyl snad dva roky, jeho paní sem občas jezdí – nedá na chalupu s pecí, kde peče sama i chleba, dopustit, ale nejvíce ji využívají mladí,“ popsala Aha! obyvatelka Prudic nedaleko Tábora s tím, že právě rodina Klause mladšího už mluvila o prodeji.

„Říkali, že rodina chalupu brzy prodá, protože na ni nemají čas. Nedávno tu byl dokonce zájemce, který se ptal, jestli už je k mání,“ dodává.Objekt je však stále napsaný na Klausovy starší. „Kdyby to prý záleželo jen na mladých, bylo by to už prodané. Jezdí sem hlavně v létě na pár dní. Posečou trávník, ale to je tak všechno,“ tvrdí další ze sousedů.

Na prodeji by rodina Klausova mohla vydělat až pět milionů korun. „Je to přece jen pěkná nemovitost na hezkém místě, kousek od Tábora. Po dokončení dálnice do Prahy pak bude cesta z metropole otázkou hodiny. Cena by odpovídala pěti milionům už jen proto, že je to prezidentovo,“ zhodnotil nemovitost realitní makléř Marek Spáčil.



Přečtěte si
xcarodejka
22. 9. 2011 • 10:58

pavoucinka@centrum.cz a napíšu sama i kupní smlouvu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.