Havárie autobusu v Řecku: Zranění Češi už jsou doma! Z letadla zase do nemocnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Havárie autobusu v Řecku: Zranění Češi už jsou doma! Z letadla zase do nemocnice!

Majitel cestovní kanceláře vítá na letišti zraněného turistu.
Majitel cestovní kanceláře vítá na letišti zraněného turistu. (ČTK – Petr Sznapka)

Na letišti v Mošnově na Novojičínsku včera ráno přistálo letadlo s přeživšími z tragické autobusové nehody na severu Řecka. Dohromady se předčasně vrátilo deset Čechů, z toho šest zraněných, kteří okamžitě po příletu putovali do nemocnice. Při středečním neštěstí zemřeli tři lidé.

I přes strašný zážitek Češi neviní cestovní kancelář Nikolas Tours, která zájezd organizovala. „To se vám mohlo stát v Česku. Za to ta cestovka vůbec nemohla,“ řekla zraněná Jana Hranická, která domů přijela s natrženým svalem na ruce. Její dvanáctiletý syn Jan má přeřezané šlachy na koleni.

Autobus havaroval ve středu 14. září u města Grevena, asi 420 kilometrů od Atén. Do autobusu, který vezl 21 pasažérů, zezadu narazil velký terénní vůz. Při nehodě zemřely dvě ženy ve věku 52 a 67 let. Devětašedesátiletý muž pak podlehl svým zraněním v nemocnici.

Ostatky zesnulých budou přepraveny do Česka zřejmě příští týden. V nemocnici v Řecku zůstali ještě tři turisté – dva z nich jsou podle majitele cestovní kanceláře Nikolaje Mumulose stabilizovaní, třetí pacient je na tom o něco hůř. Mumulos slíbil, že všichni zranění i rodiny pozůstalých budou odškodněni.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.