Žhář při rekonstrukci ukázal policistům: On se nechtěl vzbudit... Tak jsem ho podpálil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Žhář při rekonstrukci ukázal policistům: On se nechtěl vzbudit... Tak jsem ho podpálil!

Obviněný (vpravo) ukazuje kriminalistům, co se na místě činu odehrálo.
Obviněný (vpravo) ukazuje kriminalistům, co se na místě činu odehrálo. (pro Aha! – Policie ČR)

Na místo »pekelného« činu se vrátil desetkrát soudně trestaný recidivista (37) obviněný z toho, že 16. dubna podpálil v Praze 9 na lavičce spícího bezdomovce.

I když právě »sedí« za majetkovou trestnou činnost, detektivové prokázali, že nebezpečným žhářem je právě on. Při rekonstrukci čin podrobně popsal.

„Rozčílilo ho, že se muž nechce probudit, a tak zapálil tašky, které měl pod hlavou. Točil to na mobilní telefon. Video chtěl prodat tisku za desítky tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová. Tašky, v nichž byly zapalovače, plynové plniče a hořlavý materiál, explodovaly a spáč vzplál celý. Utrpěl doživotní následky.

Žháře vyšetřovatel včera obvinil těžkého ublížení na zdraví. Hrozí mu až 10 let vězení. Muž už v roce 2007 zapálil svůj dům a pak požadoval po pojišťovně vyplacení škody téměř milion korun. Za pojistný podvod mu nyní navíc hrozí odnětí svobody až na osm let.

Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.