Policie: Čtyři děti zabila jejich matka! Šílené Romaně (36) teď hrozí doživotí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Policie: Čtyři děti zabila jejich matka! Šílené Romaně (36) teď hrozí doživotí!

Hlavní podezřelá: Jejich matka!
Hlavní podezřelá: Jejich matka! (repro TV Nova)

Policie včera obvinila Romanu (36) z vraždy všech jejích čtyř dětí v Širokém Dole na Svitavsku. Ženu policie vyslechla hned, jak to dovolil její zdravotní stav. Za brutální vraždu Davídka (†8), Elišky (†5), Lukáška (†2) a Romanky (†2 měsíce) jí hrozí až doživotí.

Motiv však policie stále tají. Spekuluje se o tom, že měla žena obavy, že jí děti odebere sociálka. Navíc ji prý chtěl opustit její druh.

Romanu policie několikrát vyslechla. Matka se nejspíš k činu přiznala, protože byla obviněna velmi rychle.

„Žena je obviněná ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za který jí hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně trest výjimečný,“ uvedl vyšetřovatel Jiří Karásek. Matkavražedkyně je v současné době stále na psychiatrii královéhradecké nemocnice. Až se její stav zlepší, bude převezena do cely předběžného zadržení do Pardubic. Kriminalisté zároveň požádali o uvalení vazby. O té by se mělo rozhodnout do 48 hodin.

Policisty k domu v pátek přivolal Romanin druh Jaroslav, otec nejmladší dvouměsíční Romanky. Po návratu z práce prý zjistil, že jsou dveře zablokované a oknem viděl bezvládné tělo jednoho z dětí. Policisté pak našli v domě hrůzy čtyři mrtvé děti a ženu, která se pokusila spáchat sebevraždu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.