Šílený mord na Svitavsku! Čtyři nevinné děti: Škrcené, dušené a ubodané! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Šílený mord na Svitavsku! Čtyři nevinné děti: Škrcené, dušené a ubodané!

V domě ležely v tratolišti krve čtyři zamordované děti.
V domě ležely v tratolišti krve čtyři zamordované děti. (Aha! – Martin Přibyl, Michal Schneider, ČTK – Alexandra Mlejnková,)

Čtyři mrtvé děti (†8, †5, †2 roky a †2 měsíce) v tratolišti krve. Děsivá tragédie otřásla včera po poledni malou obcí Široký Důl na Svitavsku. Šokovala i samotné policisty a záchranáře. Podle nich takový masakr spáchaný na dětech tato republika ve své novodobé historii ještě nezažila. Nejhorší je, že dva chlapce a dvě dívky pravděpodobně zavraždila matka.

Šokující scénu plnou krve doma objevil ženin druh Jiří Š., který vzápětí běžel pět kilometrů pro policii. V šoku řekl, že jeho žena a jedno dítě jsou v ohrožení života. Když na místo policisté přijeli, našli všechny děti mrtvé. Sourozence, kteří měli na sobě četná bodnořezná poranění a známky škrcení, už záchranáři zpět k životu neprobudili.

Při životě dokázali udržet jen jejich matku, která se pokusila spáchat sebevraždu.

„Podřezala se a pověsila na trámu ve stodole vedle domu. Jenže smyčka povolila a ona se z pětimetrové výšky zřítila na zem,“ popsali Aha! sousedé. V kritickém stavu, s vážným poraněním hlavy ji vrtulník transportoval do nemocnice v Hradci Králové.

„Je v ohrožení života, zřejmě má také velkou ztrátu krve. Právě se ji lékaři snaží probudit z umělého spánku,“ uvedl náměstek ředitele nemocnici Zdeněk Tušl.

Hlavní podezřelou, která bojuje o život, policisté vyslechnout nemohli, a tak motiv hrůzného činu zatím zůstává zahalen. Zatím prosakují jen dílčí informace. Například že matka čekala, až nejstarší z dětí přijde ze školy. A pak konala...

Sousedé: Jsme v šoku!

Atmosféra hrůzy a děsu panovala včera v malé vesnici Široký Důl. Zahalila se do napjatého ticha a smutku. Smrt čtyř dětí zasáhla všechny. I když tu rodinu téměř nikdo neznal, měli lidé v očích slzy.

„Jsme klidná obec a všechny nás to šokovalo,“ řekla Aha! roztřeseným hlasem místní důchodkyně. „Byli tu krátce, s nikým se ani nestačili seznámit,“ dodal mladík se psem.

Jiří Š. bydlel původně v nedaleké Pusté Rybné, jeho partnerka v Bystrém. Domek koupili v únoru a sestěhovali se od svých rodičů dohromady. Na nový dům si vzali hypotéku 2 368 000 Kč, splácet plánovali dalších 30 let.

„Hned se začali shánět po školce, kam bude chodit jejich miminko, až povyroste,“ popsali sousedé s tím, že pár měl společné jen jedno nejmladší dítě. Ostatní byly z předchozích vztahů. „Starší z dívek se jmenovala Eliška,“ prozradila jedna ze sousedek.

Pár příliš neznal ani starosta Václav Vopařil. „Pán se u mě nedávno na chvilku stavil a řekl, že se k nám budou stěhovat a hodlají se u nás přihlásit. Nikoho jiného z rodiny jsem neviděl,“ řekl Vopařil.

Psychiatr Cimický: Vypadá to na mstu!

Otřesná vražda čtyř dětí šokovala i otrlé psychiatry. Co za hrůzným činem stojí? Proč žena jednala tak brutálně a bez soucitu? Vyloučit údajně nejde vliv laktační psychózy, spíše se ale odborníci přiklánějí k možnosti, že šlo o pomstu druhovy ženy.

Známý psychiatr Jan Cimický se kloní k variantě, že se žena krutě pomstila svému partnerovi. „Zřejmě ji něco vyprovokovalo, pocítila obrovský vztek a v prvotním afektu ty děti zabila. Zřejmě ji vedla myšlenka: »Tak teď se ti pomstím na tom nejcennějším, co máš. Teď teprve uvidíš, co jsi ztratil.«“ Cimický ale úplně nevylučuje ani laktační psychózu, která se může objevit i kolem dvou měsíců od porodu.

„Při klasické laktační psychóze žena ztrácí kontakt s realitou, často trpí halucinacemi, bludy, ztratí schopnost pečovat o dítě a má pocit ohrožení. Myslím však, že by si takového podezřelého chování její okolí snad všimlo,“ dodal Cimický. U vraždící matky navíc mohlo tento stres způsobit například čerstvé stěhování do nového domova.

Poslední čtyřnásobná vražda dětí

Odehrála se v prosinci 1986 v Předměřicích nad Labem. Vladimír Lulek, několikrát trestaný recidivista, v opilosti ubodal čtyři děti (†10, †8, †7, †18 měsíců) a manželku (†45). Chtěl zabít i sousedku, která se mu v hrůzném činu snažila zabránit. Byl odsouzen k trestu smrti a v únoru 1989 popraven jako vůbec poslední vrah v tehdejším Československu.



Přečtěte si
sla3
4. 9. 2011 • 02:44

Ta žena musela být v děsivé beznaději a těžké depce. Bojím se, že chudí lidé a je nás zde takových čímdál víc- bohužel bez vlastní viny- budou v této naší beznadějné politické situaci a stále se zhoršující životní a morální úrovně tohoto státu přistupovat k zoufalým činům čímdál víc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.