Užijte si Tatry jako hrdinové Vieweghových románů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Užijte si Tatry jako hrdinové Vieweghových románů

Tatry podle Viewegha
Tatry podle Viewegha (koláž Ahaonline.cz)

Co mají společného filmové adaptace Románu pro ženy a Románu pro muže? Jejich děj se odehrává ve Vysokých Tatrách. I vy můžete prožít dovolenou jako postavy, které vytvořil Michal Viewegh.

Slovenské vrcholky nabízejí ideální podmínky pro romantický pobyt ve dvou, o čemž se přesvědčila i Laura v podání Zuzany Kanócz z Románu pro ženy, která v Tatrách našla svou životní lásku. Pro náročnější klientelu je zde k dispozici i nejvyšší ubytovací standard, který si dopřál v Románu pro muže Miroslav Donutil coby zhýčkaný Cyril. Oba filmy se sice odehrávají v zimě, ale zdejší scenérie stojí za návštěvu v jakémkoliv ročním období.

Román pro ženy vsadil na tatranskou tradici

Když chtěl stávající přítel Laury udělat na svou přítelkyni dojem, pozval ji do Grandhotelu Starý Smokovec. Tam se bohužel ve stejnou dobu objevil i Oliver s tváří Marka Vašuta, což znamenalo konec jejich vztahu. Hotel se stoletou historií ve filmu vynikl hlavně díky své secesní fasádě a dodal na působivosti »balkónové« scéně, při níž se Kanócz a Vašut za zvuků zvonění blízkého kostelíku poprvé setkají.

Grandhotel Starý Smokovec si stále udržuje své historické interiéry. Při jeho návštěvě se tak hosté mohou vrátit o několik let zpět a užít si atmosféru časů, kdy hotel navštívil Fidel Castro, po němž je pojmenována zdejší kavárna. Při návštěvě Slovenska Starý Smokovec svou návštěvou poctila i britská královna Alžběta II.

Donutil si v Tatrách dopřál luxus

Hlavní hrdina Románu pro muže si mohl dopřát nejvyšší nabízený komfort a své sourozence pozval do pětihvězdičkového Grand Hotelu Kempinski High Tatras, který byl otevřen teprve před dvěma lety. „Mám jednoduchý vkus, spokojím se vždy jen s tím nejlepším,“ tvrdí ve filmu Miroslav Donutil. Pokud jde o ubytování, Kempinski High Tatras určitě splnil jeho očekávání.

Ve filmu Román pro muže dostala nejvíce prostoru zdejší spa zóna. Donutil si zde společně s Miroslavem Vladykou,Vandou Hybnerovou a Táňou Pauhofová užívali relax s jedinečnou vyhlídkou na Štrbské pleso a panorama Vysokých Tater.

Ta se hostům nabízí přímo z bazénu, v němž Pauhofová na žádost Donutila odhalila své tělo. Její plavky jsou nyní k vidění v Tatranské Lomnici. Místní restaurace Humno má ve své sbírce slavných artefaktů i cadillac, v němž se proháněla Madonna, nebo otisk pozadí Paris Hilton. Zatímco ve dne se zde servírují lahůdky slovenské kuchyně, včetně místní speciality – houbového cappuccina, po setmění se Humno mění v disco club s kapacitou 400 míst.

 

 

Soukromá romantika na Lomnickém štítu

Pro zamilované dvojice skýtají Vysoké Tatry originální možnost strávit noc v apartmánu na samotném vrcholu Lomnického štítu. Ve výšce 2644 m.n.m. se nachází Kavárna Dedo a vysunutá vyhlídka, na níž si přípitek v Románu pro muže dopřál i Miroslav Vladyka se svou najatou společnicí.

Pokud vyžadujete absolutní soukromí, zde jsou pro vás ideální podmínky. Zdejší hosty od zbytku světa dělí závěsná kabinová lanovka, která na vzdálenosti 1867 metrů zdolá převýšení 861 metrů. V době jejího vzniku šlo o světový unikát a dodnes jí překonaly jen zařízení ve Švýcarsku. Lomnický štít tak může být dokonalým místem k řešení partnerské krize, protože před vzájemným kontaktem zde opravdu není úniku.

Než napadne sníh…

Vysoké Tatry už dávno nejsou jen zimní destinací a díky investicím, které mají celkově dosáhnout téměř 200 milionů eur, je zde dostatek vyžití po celý rok. Pokud se nespokojíte s obdivováním přírodních krás, k dispozici jsou zde půjčovny kol, plavení po štrbském plese nebo aquapark Tatralandia v blízkosti Liptovského Mikuláše disponující 14 bazény, 30 vodními atrakcemi i saunovým světem v keltském stylu. V závěru dne může přijít vhod tatranské centrum nočního života – music club Happy End v Jasné.

Přidanou hodnotu Vysokých Tater představuje populace medvědů. Zatímco v Česku je musíte hledat v ZOO, na Slovensku na medvědy můžete narazit ve volné přírodě. Podle nejnovějšího sčítání je jich v Tatrách už stovka, takže možnost setkání je dost pravděpodobná. Dobrou zprávou je, že před turisty prozatím dávají přednost obsahu popelnic.



Přečtěte si
valysdr
1. 9. 2011 • 08:04

Bohužiaľ, že my Slováci nevieme tak pekne písať o Slovensku. Vždy som závidel českým filmárom, že vedia vedia predať krásu čiech a hlavne Prahy, seríály začínajú krásnymi zábermi okolia kde sa odohráva dej a niekedy aj dve minúty kamerá ukazuje krásy okolitej prírody. Nuž čo? Snäď sa to slovenskí filmári raz od Vašich naučia. Tak vďaka za propagáciu AHA ONLINE CZ.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.