Falešný exekutor řádí dál: Z lidí tahá i 12 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Falešný exekutor řádí dál: Z lidí tahá i 12 tisíc!

Fotografie
Fotografie (internal)

Podvodný exekutor Marek Holeček stále motá hlavu policii! Dopis, kterým požaduje úhradu fiktivní pohledávky až do částky více než 12 tisíc korun, už přišel lidem na Orlickoústecku, Pardubicku, Chrudimsku  a nově i na Svitavsku. Na policii se teď na podvodníka hromadí desítky trestních oznámení!

Jen včera evidovali policisté na Svitavsku hned 14 stížností. „Jde o to, že dosud neznámá osoba rozesílá občanům dopis s označením »Poslední exekuční výzva před provedením fyzické exekuce«, ve kterém jako pověřený soudní exekutor vystupuje jistý JUDR. Marek Holeček,“ popsala mluvčí Anna Štegnerová.

V dopise muž vyžaduje úhradu fiktivní pohledávky v částkách od 10 884 do 12 284 korun. Jakmile tak dlužník neučiní, je v dopise upozornění, že dlužná částka bude o více než 15 tisíc korun navýšena. Policisté se teď obracejí na občany, aby na dopis nereagovali a o všem informovali nejbližší obvodní oddělení policie.

Jak se nedat napálit

● Soudním exekutorem  je jen osoba, kterou stát pověřil exekutorským úřadem a je členem  Exekutorské komory České republiky.

● Máte-li pochybnosti o pravosti exekutora, pak můžete na webu  Exekutorské komory www.exekutorskakomora.cz v seznamu soudních exekutorů ověřit, zda takový exekutor skutečně existuje.

● Exekutor a jeho zaměstnanci vykonávající exekuci mimo sídlo exekutorského úřadu se vám musejí prokázat služebním průkazem.

● Jeli exekuce prováděna prodejem movitých věcí, tedy klasickým olepením a zabavením vybavení domácnosti, pak vám musí vykonavatel předložit příkaz exekutora s jeho kulatým razítkem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.