Trojnásobný vrah z Mukařova dopaden, ale... Policie ho nemůže obvinit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Trojnásobný vrah z Mukařova dopaden, ale... Policie ho nemůže obvinit!

Takto popsali vraha policii svědkové.
Takto popsali vraha policii svědkové. (Aha! – Martin Přibyl, Saša Vetkovská, Policie ČR)

Obyvatelé Mukařova u Prahy, kterým ve středu otřásla trojnásobná brutální vražda, se už nemusejí bát. Vrah (21), který zřejmě zaútočil z nešťastné lásky, už neběhá po svobodě. Podezřelého muže z okresu Prahavýchod středočeští kriminalisté v pátek odpoledne zadrželi. Vyšetřovatel ho však nemohl obvinit.

„Muž během výslechu psychicky zkolaboval a je hospitalizován v psychiatrické léčebně pod dohledem policistů. Jeho současný zdravotní stav neumožňuje zahájit proti němu trestní stíhání,“ objasnila mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Kriminalisté jsou si přesto jisti, že krvavý masakr v poklidné obci má na svědomí právě on. „Na základě veškerých vyhodnocených stop není pochyb o tom, že je pachatelem,“ dodala mluvčí.

Podle informací Aha! mladíka k hrozivému činu přiměla neopětovaná láska k Zuzaně (†24). „Vyloučili jsme loupežný motiv. Šlo o vztahové záležitosti. Muž má určitou vazbu na poškozenou rodinou. Není to ale bývalý přítel zavražděné ženy,“ upřesnila Budská. Podle ní bude muž obviněn okamžitě, jakmile se zlepší jeho zdravotní stav, a bude podán návrh na uvalení vazby.

Mladíkovi hrozí až doživotní trest. Policie děkuje veřejnosti, která k jeho dopadení přispěla. Pachatel ve středu večer ubodal nožem v rodinném domě Zuzanu, jejího přítele Martina C. (†37) a na ulici jejího otce Jiřího J. (†48), který vraha doma zastihl a pronásledoval ho.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.