Obec Mukařov: Jeden dům, tři ubodaní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Obec Mukařov: Jeden dům, tři ubodaní

Na místě pracovali dlouhé hodiny kriminalisté.
Na místě pracovali dlouhé hodiny kriminalisté. (Foto Aha! – Martin Přibyl, Reprofoto ČT)

Krvavá jatka zažila jinak klidná obec Mukařov u Prahy. Brutálním způsobem tu vyhasly tři lidské životy. A pachatel stále uniká! Okolními obcemi obchází strach. Vrah může hrůzný čin kdykoliv zopakovat!

Jiří J. (†48) se ve středu s manželkou Marcelou vracel z nákupu. Šel napřed, doma však narazil na cizího muže. Ten začal utíkat, Jiří za ním vyběhl ven, ale zločinec ho přímo na ulici ubodal. Bezvládné tělo našli místní dobrovolní hasiči, kteří jeli ze cvičení. Snažili se Jiřího resuscitovat, bohužel se jim to už nepovedlo.

Přivolaní policisté pak prohledali dům a v přízemí našli dceru zavražděného Zuzanu (†24) a jejího přítele Martina C. (†37), oba brutálně ubodané.Sousedé viděli z místa utíkat asi 180 cm vysokého muže v kapuci.

„Při výslechu mi policista řekl, že to muselo být osobní. Zuzka i Martin prý byli strašně zřízení. To by náhodný zloděj neudělal,“ uvedla jedna ze sousedek. A večer kriminalisté připustili, že motivem by kromě loupežné vraždy mohla být i zhrzená láska.

Zuzana se totiž nedávno rozešla s problémovým mužem ze Slovenska. Policisté včera celý den zajišťovali důkazy. Ulice byla neprodyšně uzavřena. Střenka vražedného nože se našla v domě, ulomenou špičku prý objevili v zahradě. „Za plotem jsem v době vraždy slyšela, jak si někdo pouští rádio. Měla jsem štěstí, že jsem se nešla podívat,“ říká sousedka.

Matka Zuzany a bratr Petr se zhroutili a jsou v péči lékařů v nemocnici. Rodiče zavražděného Martina C. včera z jejich domu, který je jen pár metrů vzdálený od místa tragédie, odjeli. „Zabili ho, nevím, co bych k tomu řekl,“ zašeptal jen zlomený otec.

Nejznámější trojnásobné vraždy v Česku

● Tři ženy – matku Ivanku a dcery Ivanu i Miroslavu – ubodal v roce 1990 v Klučově na Kolínsku recidivista Jaroslav Gančarčík. Dlouhé roky si myslel, že mu hrůzný skutek prošel. V roce 2003 ho ale usvědčil vzorek DNA, který pečliví kriminalisté zařadili do databáze. Gančarčík byl totiž v dalších letech odsouzen za jiná znásilnění.

● Pavel Peca ubil v roce 1993 sekyrou dceru Petru a bývalou manželku Zdenu. Pak si počkal, až se ze školy vrátí druhá dcera, čtrnáctiletá Zdenka, a utloukl ji taky.

● Trojnásobná vražda otřásla Litvínovicemi na Českobudějovicku v roce 2003. Ladislav Pacovský tam kvůli neshodám zastřelil dva sousedy, jeho syn jednoho. Staršího Pacovského poslal soud za mříže na 25 let, mladšího na 11 let.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.