Ministr financí: Kupujte dluhopisy, zachráníte rozpočet | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ministr financí: Kupujte dluhopisy, zachráníte rozpočet

Každý z nás někdy potřebuje půjčit peníze. Než se ale rozhodnete, pamatujte na desatero, které vás může ochránit.
Každý z nás někdy potřebuje půjčit peníze. Než se ale rozhodnete, pamatujte na desatero, které vás může ochránit. (Aha! – Petr Novotný)

Vrchní Skrblík, ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) našel další cestu, jak z kapes lidí vytáhnout peníze do děravého státního rozpočtu. Tentokráte nikoliv zdražováním, ale prodejem státních dluhopisů.

První vydá asi už v listopadu. Očekává, že si je koupí až 100 tisíc Čechů a stát tak získá 40 miliard korun!Tímto úpisem se stát stává dlužníkem občanovi, tedy naopak, než to bývá obvykle.

Ten, kdo státu půjčí, získá později sumu zpět, ale zároveň mu stát každoročně zaplatí úrok. Zájemce zaplatí minimálně 1000 korun a bude si moci vybrat mezi dluhopisy jednoletými až dvouletými a pětiletými až šestiletými.

Úroky ještě nejsou jasné, ekonomové je ale už nyní odhadují mezi jedním až třema procenty. Dluhopisy budou k dostání v bankách nebo u investičních zprostředkovatelů.

Přečtěte si
dochtorchocholousek
25. 9. 2011 • 13:20

...mi říká, že půjčovat někomu, kdo se navzdory letitým reformám kdečeho topí rok od roku ve větších a větších dluzích, je nepředloženost. Mimoto, když si vzpomenu, jak pan Kalousek zabojoval o čtyřletou ochrannou lhůtu nad zdaněním hazardu, ale bez mrknutí oka zpětně zdanil občanům státní příspěvek na stavební spoření padesáti procenty, nevěřím tomu, že bych z peněz půjčených tomuto státu kdy viděl korunu.

lipno
20. 8. 2011 • 06:27

Přispějte Vondrovi na cestu na pohřeb VRAHA!

zadnice
12. 8. 2011 • 15:01

Věřit Kalouskovi? Ať si ty dluhopisy strčí někam. Národu toho dluží heurékom!!!! Ať si pošle složenku sám sobě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.