Vražda slavné spisovatelky Simony Monyové (†44): Manžel ji bodal a bodal... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vražda slavné spisovatelky Simony Monyové (†44): Manžel ji bodal a bodal...

Monyová byla velmi oblíbená.
Monyová byla velmi oblíbená. (Foto pro Aha! – Petr Podroužek, Igor Zehl, ČTK, ara)

Čtenářky ženské literatury jsou v šoku! Nejčtenější česká spisovatelka Simona Monyová (†44) byla ve svém domě v BrněObřanech surově ubodána. Vrahem je zřejmě její manžel Boris (45). Za tragédií nejspíš stály dlouhodobé hádky a možná i dřívější znásilnění! Po zavražděné ženě zůstali tři synové.

Vražda se stala v noci na čtvrtek v rodinném domě spisovatelky. Podle informací Aha! ležela ubodaná v garáži. „U ženy jsme po příjezdu museli konstatovat smrt. Druhý člověk utrpěl středně těžká zranění a byl převezen do nemocnice,“ popsala mluvčí záchranky Barbora Zuchová. Pachatelem je s největší pravděpodobností manžel Monyové Boris.

„Manžela policie zatkla. Měl na těle několik zranění. Je tu podezření, že si je mohl způsobit sám. Vyslechnout ho budeme moci asi až v pondělí,“ řekla brněnská policejní mluvčí Petra Vedrová. Pokud se podezřelému vina prokáže, hrozí mu až 25 let vězení.Vraždě zřejmě předcházela velká hádka, manželé měli před rozvodem.

„Chodil jí dokonce i pro obědy. Ona celé dny byla zavřená jen v pokoji a pouze psala, on musel vše zařizovat,“ řekl Aha! člověk z jejich blízkého okolí. Zpočátku vztah sice fungoval, ale nakonec to dlouho nevydrželo.

„Boris už asi nemohl přenést přes srdce, že je o Simonu až takový zájem a on žije v jejím stínu.“ V pořadu Mr. GS Genzera a Suchánka, do něhož byla Monyová pozvána, manžela dokonce zesměšnila, když doslova řekla: „Já se už, bohužel, ze řetězu netrhám. Mám naivní představy o mužích. Mám manžela a tři syny, tak jaké mohu mít představy o mužích. Hádáme se jako taloši. Víte co, ono je potřeba jednou za čas obnovit »vozový park«. Druhý manžel mě dostal na dírku na tričku. Já zabírám na chudáčky!“

Po spisovatelce zůstali synové (18 a 20) z prvního manželství. Jednoho z nich, jehož zelené auto Ford Focus RS parkuje před domem hrůzy, zastihla tragédie v den jeho svátku na dovolené v zahraničí. S nynějším manželem měla nejmladšího chlapce (7). O něj se zřejmě budou starat prarodiče.

Zpěvák Richard Sacher: Její  muž ji znásilnil před synem

O krušném manželství populární spisovatelky včera promluvil její nejbližší kamarád, zpěvák a novinář Richard Sacher. A odhalil děsivé skutečnosti! Boris svou ženu údajně znásilnil před zraky syna (7)!

Sacher byl přítelem Monyové, svěřovala se mu i s nejčernějším zákulisím svého života. „Ve čtvrtek 21. července se mi v SMS svěřila, že musela měsíc předtím za pomoci ochranky vystěhovat manžela Borise: »Jsem už měsíc svobodná. Musela jsem ho security službou nechat vystěhovat. Mlátil mě a šlo o život.«

Také mi napsala, že ji mlátil a psychicky týral jedenáct let,“ řekl včera Aha! Sacher. „Dokonce ji prý znásilnil před nejmladším synem, a navíc jí vyhrožoval smrtí,“ říká Sacher s tím, že policie si vyžádala jeho mobilní telefon. „A zhruba před rokem Simona zjistila, že manžel má velké dluhy a že si napůjčoval od lichvářů. Musela to za něj zaplatit,“ doplnil.

HRŮZNÉ SMS, které vraždě předcházely

3.12.2010

Televize mu rok neplatila. Napůjčoval si od lichvářů, aby se ode mě nemusel nechat živit. Neměl na úroky, tak to narůstalo, a teď to bylo dva měsíce drsný. Já to samozřejmě všechno zaplatím, ale narušení důvěry je pro mě moc vážná věc.

21. 7. 2011

Už jsem opět svobodná, dnes přesně měsíc. Zatím se můj psychický stav zhoršuje... Kdybych měla napsat knihu, co se u nás děje, brali by to čtenáři jako scifi.

Nerozešli jsme se. Musela jsem ho security službou nechat vystěhovat. Mlátil mě a šlo o život.

Můj psychopat se sem dvakrát vloupal, vyrazil dvoje dveře, mě před S. (sedmiletý syn spisovatelky – pozn. red.) zmlátil a znásilnil. Museli jsme mít doma bodyguarda a teď máme všude alarm napojený na security službu. S. se i přesto hrozně bojí.

Mlátil mě a psychicky týral jedenáct let. Svatbu (syna Monyové – pozn. red.) chtěl překazit. Posledních pět týdnů před svatbou mi fakt šlo o život. Čtyři dny před svatbou jsem ho vypakovala. Odstupné 1,2 milionu a na dva měsíce zaplacený pronájem bytu.

Na svatbě jsem chtěla být kočka v mezích svého věku a počtu dětí, ale vážila jsem 43 kg a vypadala jak z koncentráku. Nějak ten život neumím žít, poseru všechno, co jde. Promiň za upřímnost. Je osvobozující moct si ji konečně dovolit. Tobě věřím

Romány Simony Monyové

Spisovatelka napsala 26 úspěšných knih pro ženy. Hned po románech Michala Viewegha měla největší prodejnost z českých autorů. Mezi nejslavnější tituly patří Deník citového vyděrače, Otcomilky či Střípky z ložnic. Podle knihy Tchyně a uzený natočila Česká televize stejnojmenný film s Martinem Trnavským, Sandrou Novákovou a Libuší Švormovou v hlavních rolích.

Poslední knihou, kterou Monyová letos v červnu vydala, byly Srdceboly. Právě do této knihy se zřejmě promítly i její osobní problémy v manželství. „Je to příběh plný vášně, intrik, touhy, žárlivosti, sexu, paniky ze stárnutí, osobní nezralosti, lží a pomstychtivosti,“ uvedla Monyová.



Přečtěte si
b.r.s.a
6. 8. 2011 • 11:32

Tak,tak a jak se říká : Kamarád taky rád a doma pak ať ona dostane na budku a bude třeba povolnější a milejší. Jsou to kašpaři až hrůza

b.r.s.a
6. 8. 2011 • 11:29

Taky si myslím,že s tou slávou to nebude tak žhavý. A taky si myslím,že to až tolik lidí proto nezajímá.Nevím proč tím pořád krmí

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.