Konec spekulacím: Simonu Monyovou ubodal její mažel! Pak se pokusil o sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Konec spekulacím: Simonu Monyovou ubodal její mažel! Pak se pokusil o sebevraždu!

Manželé v době, kdy jim to ještě klapalo.
Manželé v době, kdy jim to ještě klapalo. (pro Aha! – Petr Podroužek, ČTK, ara)

Policie stále nevyslechla manžela zavražděné spisovatelky Simony Monyové (†44) Borise Ingra (45). Muž leží v brněnské nemocnici a jeho stav je vážný. Podle informací Aha! je pobodaný na břiše, ale i na zádech. Zraněné má také oko. Výslech podle lékařů připadá v úvahu nejdříve v pondělí.

Co přesně se v noci na čtvrtek v BrněObřanech stalo, stále není zcela jasné. Policie a nemocnice ale připouští, že pachatelem nejspíše bude skutečně Boris Ingr.

„Pacient, který si způsobil vážné zranění, zůstává nadále hospitalizován v nemocnici. Není v přímém ohrožení života,“ řekla Aha! mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová. „Muž je hlavní a v tuto chvíli i jediný podezřelý,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Monyová se s Ingrem rozváděla a také ho vyrazila z bytu. Přátelům se svěřila, že ji týral a znásilnil před synem (7). „Můj psychopat se sem dvakrát vloupal, vyrazil dvoje dveře, před synem mě zmlátil a znásilnil,“ psala kamarádovi Richardu Sacherovi.

Je tedy možné, že »odloučený« manžel přišel v kritickou noc opět domů. V bytě nebyla Monyová podle některých informací sama, ale se synem a chůvou, kterou nyní vyslýchá policie. Sousedé z okolí uvádějí, že těsně před vraždou slyšeli z domu hádku.

Co se mohlo stát?

Ingr přišel večer do domu, kde dříve žil se svou ženou. Strhla se hádka a on vytáhl nůž. Poté, co Monyovou pobodal, zranil sám sebe. Buď šlo o pokus o sebevraždu, nebo si připravoval půdu pro pozdější výpověď, ve které bude tvrdit, že manželka napadla jeho.

V domě hrůzy se stále svítí! Svědek: Boris Ingr rád pil!

V dům hrůzy se proměnilo místo v brněnských Obřanech, kde byla Monyová zavražděna. I včera bylo znát, že od osudného okamžiku tyto prostory nikdo nenavštívil. V místnosti stále svítí světla, pořád je pootevřeno jedno z oken a před barákem stojí bez hnutí dvě auta. Prostory plné krvavých stop všechny odrazují...

Deníku Aha! se podařilo získat svědectví člověka blízkého rodině, který manžela Monyové hájil. „Vzhledem k dětem ale nechci zacházet do detailů. Už tak to budou mít těžké. Jeden ze synů Monyové se nechal přejmenovat po nevlastním otci Borisi Ingrovi. Znal jsem je oba dlouhá léta. Ale není to až tak, jak bylo prezentováno. Je důležité poukázat na to, že každá mince má dvě strany,“ říká osoba blízká rodině.

„Ingra znám jako jemnou duši. Viděl jsem ho i několikrát plakat, což může svádět k myšlence, že byl slaboch. Na druhé straně, když měl vypito, byl silák. Na ranní schůzky chodil občas ještě s alkoholovým dechem. Nějaké dluhy měl, zvláště po televizním snímku Tchyně a uzený, který byl natočený podle jedné z knih Monyové. Simona byla zase od huby a chlapi se jí víc než líbili. Možná ho nějak ponížila v hádce a jemu ruply jako chlapovi nervy,“ omlouvá svého kamaráda rodinný přítel.

Rozhovor před smrtí: Citoví vyděrači mě milují!

Simona Monyová (†44) poskytla před několika měsíci rozhovor deníku Aha!. Byl to jeden z jejích posledních rozhovorů před smrtí...

Nakolik jsou vaše příběhy fikce?

„Disponuji přebujelou fantazií, takže většinou se jedná o fikci, i když připouštím, že něco ze mě samé do každé knihy prosákne. Sarkasmus, ironie, nadsázka, cynismus, černý humor… To vše jsem já.“

Příliš si nepotrpíte na šťastné konce...

„Nemám ráda žádné definitivní závěry příběhů. Ani smutné, ani happy endy. Chci navodit atmosféru, že život hrdinů se odvíjí dál za knihou, že já vyprávím jen výseč jejich osudu. Snad mi to čtenáři prominou.“

Vaše prvotina se jmenovala Osud mě má rád. Má vás osud rád?

„Snad to nezakřiknu, když přiznám, že ano. Troufnu si říct, že jsem dítko štěstěny.“

Název jedné vaší knihy je Poslední extáze. Docela depresivní představa ve vašem věku.

„Velmi depresivní, ale skutečně jen představa. Sex patří k mým oblíbeným relaxačním metodám, o askezi vůbec neuvažuji.“

Další se jmenuje Roznese tě na kopytech. Už se vám to stalo?

„Ačkoliv na to nevypadám, tak snadno se nedám. Když mi někdo ublíží, dokážu se bránit dost urputně a v jisté fázi mě pomyslná likvidace protivníka dokonce těší.“

A Jednou nohou v blázinci. Takhle žijete?

„Přijďte a uvidíte… Napůl žertem prohlašuji, že jsem chodící výčitka svědomí. Tím pádem mě ovšem citoví vyděrači vyhledávají a přímo zbožňují.“

Poslední vzkaz Simony Monyové čtenářkám

Děkuji za kladné hodnocení mojí poslední knížky. Měla jsem obavu, aby neveselé téma čtenáře neodradilo. Ale život holt vždycky k popukání není. Na nové knize začínám pomalu pracovat, chtěla bych ji vydat do Vánoc, ale mám nějaké osobní problémy, takže si termínem nejsem ani zdaleka jistá. K psaní potřebuji duševní pohodu a klid. Mějte se krásně!

Simona



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.