Fanoušci Policejní akademie smutní: Zemřel seržant Hightower! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Fanoušci Policejní akademie smutní: Zemřel seržant Hightower!

Charles Smith jako Moses Hightower.
Charles Smith jako Moses Hightower. (Profimedia.cz, Isifa.com)

Byl hvězdou amerického fotbalu, ale stejně si ho všichni pamatovali jako seržanta Mosese Hightowera z komediální série Policejní akademie. Charles Smith (†66) přezdívaný »Bubba« zemřel ve středu ve svém losangeleském domě na Baldwin Hills. Mrtvého herce a bývalého slavného sportovce objevil jeho pečovatel a pravděpodobně šlo o přirozenou smrt.

Charles Aaron Smith nejdříve zazářil jako defenzivní hráč amerického fotbalu. S týmem Baltimore Colts dokonce dosáhl nejvyšší mety, když v roce 1971 vyhrál pohár Super Bowl. Po odchodu do sportovního důchodu se v polovině sedmdesátých let dokázal prosadit i jako herec.

Získal několik televizních roliček. Štěstí se na něj ale zeširoka usmálo v roce 1984, kdy se vepsal do povědomí filmových diváků coby seržant Moses Hightower v Policejní akademii.

Úsměv budila při pohledu na Smithovu ztepilou postavu už samotná role bývalého květináře, který se dal k policejnímu sboru, nikdy nepoužíval sprostá slova a ve srovnání s policejními kolegy mluvil málo a  uhlazeně. V poslední dílu Policejní akademie 7: Moskevská mise z roku 1994 sice nehrál, nicméně měl se objevit v chystaném remaku coby školitel nových rekrutů.

Fyzický vzhled zúročil také v reklamě na pivo Miller Lite, v níž strhával víčka plechovek se slovy: „Baví mě, že se to tak snadno otvírá.“

Herci, kteří nás po jeho boku bavili

Steve Guttenberg (53)

Role vtipálka a rebela Careyho Mahoneyho v Policejní akademii se postarala o raketový vzestup jeho kariéry. Ta stejně rychle i vyhasla. V roce 1986 si zahrál ve filmu Číslo 5 žije, o rok později byl obsazen do hororu Okno do ložnice. Od té doby neměl významnou roli.

Kim Cattrall (54)

Britská herečka je v kinech k vidění dodnes. Její role Samanthy v Sexu ve městě postavu kadetky Thompsonové z Policejní akademie naprosto zastínila.

G. W. Bailey (65)

Zákeřný kapitán Harris je herecky stále aktivní. Debutoval už v roce 1979 po boku Chucka Norrise, na výsluní ho vynesla role v seriálu M*A*S*H. Taktéž si zahrál v rodinné komedii Číslo 5 žije, od té doby má menší role.

Donovan Scott (64)

Kadet Leslie Barbara byl jeho jedinou větší rolí. Později se objevil jen v druhořadých komediích.

George Gaynes (94)

Finský herec nastartoval kariéru až po šedesátce právě rolí v Policejní akademii. Pomatený a bláznivý náčelník policejní akademie Eric Lassard nás provázel všemi sedmi díly. V roce 1997 se objevil v komedii Vrtěti psem, posledních deset let už není herecky aktivní.

David Graf (†50)

Do povědomí filmových producentů ho dostala role v seriálu M*A*S*H, do srdcí televizních diváků ovšem vstoupil až jako nezapomenutelný kadet Eugene Tackleberry z Policejní akademie.

Od té doby se objevoval v seriálech Star Trek či Krok za krokem, byl obsazen do mnoha rolí v méně známých filmech. V roce 2001 ovšem nečekaně zemřel na infarkt – ve stejném věku jako jeho otec i dědeček.

Leslie Easterbrook (62)

Vnadnou kadetku Debbie Callahanovou si pamatuje snad každý muž. Kromě této postavy si zahrála v několika televizních seriálech, dosud je herecky aktivní.

Marion Ramsey (64)

Vsedmdesátých letech se pravidelně objevovala v seriálu Cos, proslavila ji ovšem až role roztržité kadetky Hooksové z Policejní akademie. Od té doby dostala asi dvě nepříliš významné role.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.