Praktický průvodce na vaši dovolenou: Chorvatsko 2011! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Praktický průvodce na vaši dovolenou: Chorvatsko 2011!

Chorvatsko
Chorvatsko (Profimedia.cz, ara)

Pokud chcete mít dovolenou pod kontrolou a bez stresu, raději se před cestou do Chorvatska připojistěte. Na základě předložení Evropského průkazu zdravotního pojištění mohou čeští pojištěnci sice uplatňovat nárok na poskytnutí neodkladné zdravotní péče na území Chorvatska, to však nepokrývá náklady na transport pojištěnce do Česka, kam vás chorvatská nemocnice po ošetření pošle. Cesta může stát několik desítek tisíc korun.

Před cestou se připojistěte! Co dáte za léky a ošetření?

Vzhledem k tomu, že tyto náklady mohou být skutečně vysoké, doporučuje se uzavřít před cestou doplňkové cestovní zdravotní pojištění pro pobyt v zahraničí. Nárok na bezplatnou zdravotní péči na základě mezinárodní smlouvy lze v Chorvatsku uplatnit pouze u smluvních lékařů chorvatského Zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO). Stejně jako Chorvati ale budete muset platit spoluúčast.

Ookud se necháte připojistit komerčně, proplatí vám pojišťovna vše, co budete mít uvedeno ve smlouvŐě. Komerčně připojistit byste se měli i v případě, že se chcete v Chorvatsku potápět, jezdit na vodních lyžích či skútrech, slézat skály.

To nejchutnější z Chorvatska!

Chorvatsko – to není jen množství pláží a krásné moře, ale i chutné jídlo. Každá část této země má speciality, které se rozhodně vyplatí ochutnat. Čím tedy vyniká chorvatská kuchyně? Nahlédněte do naší fotogalerie...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.