Arnoštka potkal psí zázrak | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Arnoštka potkal psí zázrak

Rody
Rody  (pro Aha! – www.utulek-jimlin.wz.cz)

I v psím světě se dějí zázraky.

Jeden potkal třináctiletého pudlího dědečka Arnoštka. Když přišel do děčínského útulku, z nosu mu tekla krev, měl zubní kámen a zánět dásní. Vypadalo to, že je s ním amen.

Arnoštek s pomocí antibiotik zabojoval a dal se do kupy. Největší zázrak na něj ale ještě čekal. „Na rozdíl od štěňat a mladých psů chce staré málokdo. A tak většinou marně čekají na pána až do své smrti,“ říká vedoucí útulku Eveline Jahelková.

Arnoštka však potkal šťastnější osud. Starý a šedivý pejsek padl do oka manželům z Prahy. Doma už totiž jednoho téměř stejného seniora mají. „Jeli jsme se na něj podívat a hlavně jsme chtěli vyzkoušet, jak se s tím naším snesou. Očichali se a neporafali, a tak jel Arnošt s námi domů.

Za tři týdny už si na sebe zvykli a tolerují se,“ říká Arnoštův nový páníček Filip (41). Psí staroušci mají k dispozici malou zahrádku a chodí na procházky do polí na okraj Prahy. „Arnošt nám přináší samou radost. Na rozdíl od našeho původního pejska, který je trochu svéhlavý, je velký mazlík,“ dodává majitel. To, že je Arnošt už dědoušek, mu prý nevadí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.