Šílený řidič z dálnice! Svědci: V protisměru najel 80 km! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šílený řidič z dálnice! Svědci: V protisměru najel 80 km!

Muž stále leží ve vážném stavu v nemocnici.
Muž stále leží ve vážném stavu v nemocnici. (Aha! – Daniel Černovský, ara)

Šílenec (33), který se o víkendu řítil po mladoboleslavské dálnici v protisměru a zavinil mnoho nehod, zůstává i nadále na jednotce intenzivní péče v pražské vinohradské nemocnici. Policie ho prozatím ještě ani nevyslechla.

Během včerejšího dne také postupně vycházelo najevo, že šílený řidič jel v protisměru o mnoho déle, než se původně myslelo. Přestože se o víkendu hovořilo o 63 kilometrech, skutečně to může být až 80 kilometrů! Během nich havarovalo nejméně pět řidičů. Policie ho dopadla až v PrazeKbelích.

„Toho auta jsem si všiml až tři sta metrů před sebou. Nesvítilo, bylo těžko identifikovatelné. Snažil jsem se mu vyhnout, ale hned jsem se dostal do smyku,“ řekl řidič jednoho z havarovaných vozů.

Zfetovaný Švýcar je v péči lékařů vinohradské nemocnice. „Již komunikuje. Zřejmě prodělal lehký infarkt. Vzhledem k intoxikaci to ale není nic mimořádného. Je stabilizovaný a je stále na pozorování na metabolické jednotce,“ řekla včera Aha! mluvčí nemocnice Jana Jelínková. Švýcarovi nyní hrozí až 8 let vězení.

Veřejnost je ale čím dál tím více pobouřena tím, co policie udělala proto, aby silničnímu pirátovi zabránila v jeho řádění na rychlostní komunikaci. Mohla například nasadit vrtulník, nebo »umrtvit« dopravu na části rychlostní silnice, či aspoň zařadit speciální zprávu pro Zelenou vlnu, která pravidelně řidiče informuje o dopravní situaci.

Místo toho »pronásledovali« ujíždějící auto – jeli ve svém pruhu před ním a majáky upozorňovali na nebezpečí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.