Zneužil šest školaček: Dostal 6 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zneužil šest školaček: Dostal 6 let!

Lukáš Dostál před soudem.
Lukáš Dostál před soudem. (ČTK – Igor Šefr)

Šest dívek (6 až 15 let) z Brna se stalo obětí pedofila Lukáše Dostála (31). Včera dostal 6 let kriminálu.

Dívky přepadal vždy ve vchodu domu. „Rukou jim zakryl ústa a u poštovních schránek nebo ve výtahu je pak svlékal a osahával. Vyhrožoval jim, některým přiložil pod krk nůž,“ stálo v obžalobě.

Nechal toho pouze ve chvíli, kdy křik dívek o pomoc trval delší dobu. Většina z napadených trpí postraumatickou poruchou. „Museli jsme se kvůli tomu přestěhovat, protože dcera už v tom domě nemohla bydlet,“ vypověděli jedni z rodičů.

Už v červnu roku 2008 znásilnil Dostál kamarádku (20), která u něj byla na návštěvě. „Řekl, že na ní vyzkouší pouta. Souhlasila pod podmínkou, že jí je hned sundá. Obžalovaný je nesundal, povalil ji břichem na zem a análně ji znásilnil,“ řekla státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Dostál vinu popírá. „Trpí vážnou sexuální poruchou, kterou si ale neumí přiznat,“ konstatovala soudkyně Dana Kancírová.

Znásilňoval i vedoucí kroužku

Šest let za mřížemi si odsedí Karel Vašíček (59) z Břeclavska. Jako vedoucí radioamatérského kroužku zneužil v letech 2002 až 2006 šest svěřenců. Pouštěl jim pedofilní porno a nabízel alkohol.

Nejméně dvacetkrát měl s nimi i pohlavní styk. Vašíček k soudu nedorazil, jeho právník tvrdil, že jde o pomstu chlapců. „Nemáme žádné indicie, že by výpovědi byly nevěrohodné,“ řekl soudce Martin Hrabal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.