Hušák zavelel: Sazka a její sportka končí...DOŠLY PRACHY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hušák zavelel: Sazka a její sportka končí...DOŠLY PRACHY!

Vítek prý směle nakoupil. Rve si nyní Hušák vlasy?
Vítek prý směle nakoupil. Rve si nyní Hušák vlasy? (Aha! – Martin Přibyl, ČTK)

Po měsících ujišťování, že se loterijní společnost Sazka z problémů vylíže, se včera situace drsně zdramatizovala!

Generální ředitel Aleše Hušák večer oznámil, že poslal pražskému městskému soudu dopis – hrozí v něm ukončením činnosti firmy, propuštěním všech zaměstnanců a prohlašuje, že už nemůže dál »čestně provozovat loterie«.

Boj o Sazku se okamžitě rozhořel nebývalou intenzitou. Taková byla situace v době uzávěrky deníku Aha!Hušák totiž rozhodl o tom, že se dnes doplatí 103milionová lednová výhra, kvůli níž Sazce hrozilo odebrání licence. Firmě tak dojdou peníze na provoz a vyplácení dalších výher.

„Požádal jsem proto insolvenčního správce o okamžitý souhlas se zastavením veškeré loterijní činnosti do doby přijetí reálných finančních prostředků,“ prohlásil Hušák, který tímto tlačil na přijetí úvěru od firmy Gladiolus.

S tím však nesouhlasí držitelé většiny dluhopisů – PPF Petra Kellnera a KKCG Karla Komárka. Insolvenční správce Josef Cupka, který musí o všem rozhodnout, včera prohlásil, že Hušákově žádosti neplánuje vyhovět.I kdyby si ale nakonec přes pět set zaměstnanců firmy muselo sbalit věci, Hušák by sice jako manažer také skončil na dlažbě, ale s velkým balíkem peněz.

Už několik týdnů se totiž spekuluje o tom, že si zařídil zlatý padák 120 milionů korun, a navíc si za svoje působení ve firmě »vysloužil« plat v údajné hodnotě 30 milionů ročně.

Bez toho se ale podle vlastních slov nyní obejde. „V této situaci se až do jejího vyřešení vzdávám svých finančních nároků a pracuji pro Sazku zcela zdarma. Cítím to jako svoji povinnost,“ prohlásil manažer, který je po šestnácti letech v čele firmy svými protivníky označován za symbol plýtvání a marnotratnosti.

Právě ta z O2 areny v Praze udělala předražený projekt a důvod, proč loterijní gigant možná  zkrachuje.

Co si nechá Hušák »na památku«

➤ vilu na Menorce

➤ vilu v Černošicích

➤ podíl v hotelu Expo

➤ luxusní byt v pražských Holešovicích

Co k tomu možná přidá?

➤ zlatý padák 120 milionů korun

➤  služební vůz Bentley za 5 milionů, který by při likvidaci majetku firmy stejně někdo »musel« koupit…



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.